1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Siuntio jälleen Lohja-liitoksen kannalle

Enemmistö Siuntion uudesta kunnanvaltuustosta kannattaa Lohja-liitosta. Kädenvääntö kuntaliitossuunnasta jatkuu myös tulevalla valtuustokaudella - luvassa lienee uusia liitosselvityksiä.

Siuntion edellinen kunnanvaltuusto käsitteli liitosasiaa kertaalleen vajaa vuosi sitten.

Kunnanvaltuusto on päättänyt viimeisen vuoden aikana sekä liittyä että olla liittymättä Lohjaan. Venkoilu sai pitkän linjan poliitikon ja ex-ministerin pyörtämään päätöksensä olla puuttumatta kunnallispolitiikkaan.

- Kyllä minä olen ollut ihan tukka pystyssä - täällä on ollut aivan väärä päätöksentekokulttuuri. Eihän tämä voi olla saippuaoopperaa, jonka juonenkäänteitä ei kukaan osaa aavistaa, SDP:n listoilta kunnanvaltuustoon valittu Arja Alho puhisee.

Kirkkonummi edelleen RKP:n suosikki

Enemmistö Siuntion uudesta kunnanvaltuustosta kannattaa Alhon tavoin kuntaliitosta Lohjan kanssa. Väkevimmin liitosta vastustaa RKP, joka toivoo Siuntion säilyvän itsenäisenä tai liittyvän Kirkkonummeen Lohjan sijaan. RKP:n mukaan liitoksen puolesta puhuu muun muassa vilkas työmatkaliikenne Siuntion, Kirkkonummen ja pääkaupunkiseudun välillä.

Eihän tämä voi olla saippuaoopperaa, jonka juonenkäänteitä ei kukaan osaa aavistaa.

Arja Alho

- Minä en oikeastaan ymmärrä tätä argumenttia, jos liittyisimme Lohjaan niin eihän suinkaan mikään tie tai rautatie katkeaisi, pendelöintihän jatkuisi yhtä lailla. Kyllä Lohja on se luonteva liitoskumppani meille, toteaa itsekin Helsingissä työskentelevä perussuomalaisten uusi siuntiolaisvaltuutettu Veli-Matti Louekoski.

Terveyspalvelut vaakalaudalla

Siuntion päätös olla liittymättä Lohjaan purkaa myös kuntien välisen terveydenhuoltoyhteistyön. Siuntion terveyspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa yksityisyrityksen huostaan, koska kunnan omaan palvelukseen ei lääkäreitä löytynyt. Tilanne harmittaa Lohja-liitoksen kannattajia.

- Yksityisten toimijoiden palvelut ovat osoittautuneet kalliiksi ja pitkät hoitosuhteet katkeavat. Tässä suhteessa toivomme, että voisimme rakentaa yhteistyötä Lohjan suuntaan, koska olimme äärettömän tyytyväisiä ehkä maan parhaimmasta terveyskeskuksen vastaanottotoiminnasta, joka on tämän sekoilun jälkeen tuhoutunut, Alho harmittelee.