Ihmissusiohjaaja listasi parhaat pohjoismaiset kauhut

Helsingissä vieraileva espanjalainen elokuvaohjaaja Juan Martínez Moreno on viime aikoina ihastunut useaan pohjoismaiseen genre-elokuvaan. Ohjaaja listasi Yle Uutisten pyynnöstä suosikkinsa.

kulttuuri
Kuva Tommy Wirkolan elokuvasta Død Snø.
Kuva Tommy Wirkolan elokuvasta Død Snø.Night Visions

Død snø (2009) (siirryt toiseen palveluun)

"Tämä norjalainen elokuva oli todella hyvää hupia. Ohjeeni jokaiselle zombie-elokuvan tekijälle on, että tee siitä omaperäinen. Tämä oli juuri sitä. Alkuasetelma oli tuttu: muutama teini mökillä. Mutta yhtäkkiä kokonainen armeija natseja palaa kuolleista ja hyökkää nuorten kimppuun. Se oli todella hauskaa."

Låt den rätte komma in (2008) (siirryt toiseen palveluun)

Eniten Moreno ylistää ruotsalaisen Thomas Alfredssonin muutaman vuoden takaista vampyyridraamaa. "Elokuva oli mestariteos. Se näytti kokonaan uuden tavan käsitellä vampyyrimyyttiä. Rakastan sitä ellokuvaa!"

Trolljegeren (2010) (siirryt toiseen palveluun)

"Nerokas. Pidin siitä, miten hauska tämä norjalainen elokuva oli. Koko Blair Witch Projectista alkanut found footage -juttu on jo ihan kulunut, mutta tämä elokuva käyttää sitä tuoreella tavalla. Niin kuin myös pohjoismaisia myyttejä. Efektit ovat hienot ja leffa on yksinkertaisesti puolentoista tunnin huviajelu. Se on juuri sitä, mitä toivon elokuvalta."

Thale (2012) (siirryt toiseen palveluun)

"Näin tämän elokuvan Israelissa festivaalilla. Se on toisenlainen kuin Trolljegeren, mutta yhtä lailla nerokas. Pohjoismaiset perinteet yhdistyvät kauhutarinaan ja tieteeseen. Se on vähän enemmän kuin vain kauhuelokuva, jotakin uutta."