Status Quon alkuperäisjäsenet soittavat yhdessä ensi kertaa vuosikymmeniin

Riidat ovat vieneet alkuperäisen nelikon jopa oikeuteen, mutta ensi keväänä miehet nähdään jälleen yhdessä lavalla.

viihde
Rick Parfitt ja Francis Rossi soittavat sekä laulavat vierekkäin lavalla.
Status Quo:n kitaristi-laulajat Rick Parfitt (vas.) ja Francis Rossi (oik.) saavat rinnalleen myös Alan Lancasterin ja John Coghlanin ensi keväänä.Peter Klaunzer / EPA

Brittibändi Status Quon alkuperäiset jäsenet esiintyvät yhdessä ensi kertaa miltei 30 vuoteen. Luvassa on viisi keikkaa Britannian kaupungeissa ensi maaliskuussa, kerrotaan yhtyeen kotisivulla.

Status Quossa jatkaneiden Francis Rossin ja Rick Parfittin rinnalle liittyvät myös Alan Lancaster ja John Coghlan, jotka lähtivät omille teilleen 1980-luvulla.

Välejä ovat sen jälkeen hiertäneet monet oikeusjutut yhtyeen alkuperäisjäsenten kesken. Yhtyeen managerin Simon Porterin mukaan kiertue onkin kauan kaivattu tapahtuma, johon moni tuskin todella uskoi vielä pari vuotta sitten.

Rossi, Parfitt, Lancaster ja Coghlan ovat nelikko, joka valitsi vuonna 1967 nimekseen Status Quo ja soitti levylle yhteen suurimmat hitit. Rossin ja Lancasterin yhteistyöllä on vielä pitemmät juuret, joten kevään kiertueella juhlitaan myös niiden 50-vuotispäiviä.

Status Quon levyjä on myyty yli 119 miljoonaa kappaletta. Britannian singlelistoille bändi on noussut 64 hitillä eli useammin kuin mikään muu bändi.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset