1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sata Berliiniä

Luftwaffe - Sata Berliiniä (90/100)

Lentoliikenteeltä suljetulle ja turistivirroista syrjässä sijaitsevalle Gatowin lentokentälle on koottu näyttely Saksan ja Saksojen ilmavoimista kautta aikojen. Yli 70 lentokoneen lisäksi esillä ilmatorjuntakalustoa sekä tietoa Bundeswehrin toiminnasta ennen ja nyt. Lentokenttä toimi Berliinin saarron aikana 1948-1949 Tempelhofin kentän rinnalla Länsi-Berliinin toisena henkireikänä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Youtubessa

Sata Berliiniä on toimittaja Pertti Rönkön kokeiluprojekti. Projektinsa aikana Rönkkö kuvaa, editoi ja lähettää eteenpäin älykännykällä sata noin sadan sekunnin mittaista minidokumenttia ja tv-tarinaa.

Jutut kertovat suomalaisia kiinnostavasta berliiniläisestä elämänmenosta, kaupungin ihmisistä (myös suomalaisista), eläimistä sekä erikoisista ja oudoista ilmiöistä, mutta myös päivänpolttavista asioista. Pelkän älypuhelimen kanssa pystyy sukeltamaan kuumiinkin tilanteisiin paremmin kuin jos olalla olisi tv-kamera.

Journalismin edistämissäätiö JOKES tukee projektia apurahalla.