1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesitornit

Vesitornit tarkkailuun Lahden seudulla

Jyväskylän vesitornisortuman vuoksi myös Lahden seudun vesitornien kuntoon kiinnitetään jatkossa aiempaa enemmän huomiota. Syytä huoleen ei kuitenkaan pitäisi olla.

Jyväskylässä lauantaina sortunut vesitorni ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä Lahden alueen vesitornien kunnossapidossa.

Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen sanoo, että Lahden vesitornit ovat paikallaan valettuja eikä syytä huoleen ole. Myös esimerkiksi Hollolan Salpakankaan vesitorni on paikallaan valettu.

Hollolan vesihuoltopäällikkö Juha-Pekka Ristola arvioi, että tornin kuntoon kiinnitetään jatkossa kuitenkin vielä aiempaa enemmän huomiota. Vesitornit tyhjennetään ja niiden kunto tarkistetaan vuosittain.

Nastolassa vesitornille on tehty juuri viime viikolla kuntotarkastus, josta odotetaan raporttia. Peruskunnostus on edessä lähivuosina ainakin Nastolan ja Orimattilan torneissa. Lahden seudun vesitornit on rakennettu 1960- ja 1970-luvuilla.

Jyväskylän Energia ei osaa vielä arvioida syytä lauantaina tapahtuneeseen Kangasvuoren vesitornin romahdukseen. 1970-luvulla rakennettuun vesitorniin oli tehty riskikartoitus viime keväänä ja tulokset oli saatu lokakuussa. Kartoituksesta ei ilmennyt vakavia vikoja.