1. yle.fi
  2. Uutiset

Mielensäpahoittaja Oulun kaupunginteatteriin

Kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja tulee ensi-iltaan Oulun kaupunginteatteriin tammikuussa. Vinttikamarissa ärisee ja mieltään pahoittaa Hannu Pelkonen.

Tuomas Kyrö
Tuomas Kyrö Turun kirjamessuilla.
Bafrin Eskandari

- Kun kirjailija Tuomas Kyrön suosittu tervaskanto nousee lavalle Hannu Pelkosen nahoissa, saavat nykyaika - reppulääkärit, audikuskit, liito-oravat, tv-persoonat, oliiviöljyt ja muut kummallisuudet kuulla kunniansa, uskoo näytelmän ohjaaja Mikko Kouki.

Kirjailija Tuomas Kyrö on iskenyt mielensäpahoittajahahmollaan suomalaiseen sydämeen. Kaikki jurnuttajan jurnutuksista on niin totta. Tätä osoittavat molemmat Kyrön kirjat Mielensäpahoittaja sekä Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike. Molemmat ovat menneet kaupaksi kuin kuuset jouluna.

Helsingin kirjamessuilla Kyrön haastattelut saivat aikaiseksi tungoksen, joita harvemmin messuilla kirjailijan osalta näkee. Yksi suosion syy on tietysti kirjan alkuperä eli Antti Litjan esittämä lyhytkuunnelmasarja Yle Radio Suomessa. Litjan mieli pahoittuu juuri oikeissa paikoissa ja hän antaa äänen kaikille, jotka katsovat, että uudet vinkeet eivät ole hyväksi.

Ensi iltaan Hannu Pelkosen esittämä Mielensäpahoittaja tulee tammikuun 10. päivänä. Monologin ohjaa Mikko Kouki, lavastaa ja puvustaa Markus Tsokkinen ja musiikista vastaa Kaisa Ristiluoma.

Lue seuraavaksi