Rajaneuvontapiste siirtymässä kaupungin alaisuuteen

Rajaneuvontapisteen talous ja toiminta hoidetaan Tornion kaupungin organisaation kautta eli kaupunki toimii teknisenä työnantajana. Rajaneuvonnan rahoitus tulee vuosina 2012 ja 2013 kokonaisuudessaan Pohjoismaiden ministerineuvostolta

Tornio
Ruotsin ja Suomen Pohjoismaiset yhteistyöministerit Ewa Björling ja
Alexander Stubb Pohjoiskalotin rajaneuvonnan avajaistilaisuudessa Viktoria-torilla.  Mukana myös Haaparannan kunnanjohtaja Gunnel Simu ja Tornion kaupunginjohtaja Raimo Ronkainen.
Ruotsin ja Suomen Pohjoismaiset yhteistyöministerit Ewa Björling ja Alexander Stubb Pohjoiskalotin rajaneuvonnan avajaistilaisuudessa Viktoria-torilla.Yle / Laura Holappa.

Torniossa tehdään töitä rajaesteiden poistamiseksi yhteistyössä Suomen ja Norjan vastaavien

organisaatioiden kanssa. Pohjoiskalotin rajaneuvontapiste on hallinnollisesti ensi vuonna Tornion kaupungin organisaation alaisuudessa.

Torniossa annettava rajaneuvonta on osa yhteispohjoismaista verkostoa, joka muun muassa kartoittaa esiin tulevia ongelmia ja etsii niihin ratkaisua. Tornion toimipiste toimii tiiviissä yhteistyössä myös Suomen ja Norjan rajaesteitä käsittelevän organisaation kanssa.

Tornion kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Pohjoiskalotin neuvoston kanssa tehtävää sopimusta. Sopimus kattaa ensi vuoden. Jatkosopimuksen sisällöstä päätetään syksyllä 2013, kun rajaneuvonnan rahoitus on vahvistettu.

Edit: kyseessä on hallinnollinen muutos. Rahoitus Pohjoismaiden ministerineuvoston kautta.