Salakuljetusrengas toi ruotsinlaivalta tuhansia kiloja nuuskaa

Tulli on paljastanut salakuljetusrenkaan, joka kuljetti nuuskaa Suomeen vuosina 2009 – 2011. Nuuskaa myytiin helsinkiläisessä elintarvikekioskissa.

nuuska
Nuuskatyynyjä rasiassa.
Yle

Tullin rikostorjunnan partiot ottivat alkukeväästä 2011 kiinni kaksi suomalaista miestä, joiden epäillään salakuljettaneen Suomen ja Ruotsin välisessä lauttaliikenteessä noin 5 500 kiloa nuuskaa myytäväksi helsinkiläiseen elintarvikekioskiin.

Lisäksi miesten epäillään salakuljettaneen yhdessä vantaalaisen pariskunnan kanssa Virosta ja Helsingin ja Tallinnan välillä kulkeneista laivoista hankittuja alkoholijuomia noin 80 000 litraa sekä savukkeita 1 025 kartonkia.

Miehiä epäillään törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Paljastetuissa rikoksissa on aiheutettu Tullin mukaan 1,5 miljoonan euron verovahingot. Asiakokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan Helsingin syyttäjävirastolle.

Esitutkinnassa selvisi, että myös muut henkilöt ovat toimittaneet nuuskaa myytäväksi helsinkiläiseen elintarvikekioskiin.

Suomeen salakuljetetun nuuskan vastaanottajana toimi helsinkiläismies, joka kuljetti nuuskat edelleen toisen miehen yksityisasuntoon. Asunnon asukas toimitti nuuskan kioskiin myyntiin pienemmissä erissä. Tulli epäilee, että kioskista on myyty 4 400 kiloa salakuljetettua nuuskaa.