1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yliopiston kuoro rokkaa Joensuussa - "Pikkuvarvas kipeytyi"

Klassisesta musiikkitarjonnastaan tuttu Joensuun yliopiston kuoro ottaa aimo harppauksen tuntemattomaan. Nyt lauletaan muun muassa Ismo Alankoa ja Happoradiota.

Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Joensuun yliopiston kuoro kokeilee uutta aluevaltausta, rock-musiikkia. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen yli 70-henkinen sekakuoro esittää konserttisarjassaan joensuulaisten rock- ja pop-yhtyeiden musiikkia.

Tarjolla on kattaus uudelleensovitettuja säveliä yhtyeiltä 51koodia, Happoradio, Ismo Alanko Säätiö, Neljä Ruusua ja Stella.

Lapseni kysyivät, olenko varma, että kuoro tykkää kaikesta siitä, mitä heille valitsen laulettavaksi.

Helena Hulmi

- Lapseni kysyivät, olenko varma, että kuoro tykkää kaikesta siitä, mitä heille valitsen laulettavaksi. Että pitäisikö kokeilla sellaista musiikkia, joka sopisi heille, kertoo kuoronjohtaja Helena Hulmi idean alkuvaiheista.

Joensuun yliopiston kuorossa laulaa opiskelijoita kaikista tiedekunnista. Mukana on myös vaihto-opiskelijoita ja työelämään siirtyneitä entisiä opiskelijoita. Laulajien keski-ikä on parikymmentä vuotta.

- Kuoro ei ole ennen näin suuressa määrin esittänyt rock-musiikkia. Hevibiiseistä on sovitettu muutama biisi, mutta tämä menee ihan uudelle planeetalle, iloitsee laulaja Katja Pirinen.

Senkus antaa vaan mennä

Vuonna 1969 perustettua kuoroa on johtanut vuodesta 1984 Itä-Suomen yliopiston musiikkikasvatuksen lehtori ja musiikin maisteri Helena Hulmi, jota ei uusi aluevaltaus hirvitä.

- Minun suuri etuni on se, että minulla 75 nuorta. Mikäs tässä on. Senkus vaan antaa mennä, sanoo Hulmi.

Yleensä lauluharjoitukset saavat äänen käheäksi, mutta tällä kertaa on kipeytynyt myös kuoronjohtajan pikkuvarvas.

- Olen joutunut naputtamaan rytmiä kovalla volyymilla, koska kuoro on niin iso. Siitä se pikkuvarvas on kipeytynyt, nauraa Helena Hulmi.