Bussikuskeille tarjottiin Tampereella punaista nenää

Nenäpäivä-viikko mullisti Tampereen kaupunkiliikenteen bussikuskien työpäivän. Kaupunkiklovnit iskivät punaisten nenien kera ukulelen tahdissa.

linja-autonkuljettajat
Sairaalaklovnit ja bussikuski Nenäpäivä-nenineen ryhmäkuvassa
Kaupunkiklovnit saivat ainakin yhden bussikuskin nenitettyä Tampereella tiistaina.

Kaupunkiklovnit "valtasivat" bussikuskien taukotuvan tuulikaapin Tampereen Keskustorilla tiistaina aamupäivällä. Kuskin virkapukua kantoivat ja neniä kuskeille tarjosivat Terttu Hera, Pertti Peräpörölä, Ellinoora Massunmäki-Kauppi ja Aila-Tyyni Kelivara.

Klovnit ovat itsekin "ajaneet" bussilinjoja, kuten nyt esimerkiksi Pertti Peräpörölä.

- Mää tota Lielahren linjaa ajelen. Kyllä eteenpäin mennään ja vakaasti.

Klovnit haastoivat muitakin bussikuskeja

Peräpörölä soittaa ukulelea, mutta myöntää, ettei linja-auton kuljettaminen ja soittaminen onnistu yhtä aikaa. Siksi hän kuunteleekin soittoaan ja lauluaan cd:ltä bussinratissa. Siinä liikuttuvat sekä kuski itse, että eturivin matkustajat.

Koska maailmassa tarvitaan empatiaa, siksi kaupunkiklovnit haluavat haastaa tamperelaisten bussikuskien lisäksi muidenkin kaupunkien kuskeja mukaan Nenäpäivään.

- Sodankylä, Enontekiö, Kuopio, Seinäjoki, Helsinki, Keuruu, Vantaa, Espoo, Turku, Joensuu, luettelee Aila-Tyyni Kelivara haasteen kohteita.

Ja kun nenistä on puhe, tarkkailivat klovnit taukotuvassa myös kuskien klyyvariosastoa. Kuulemma Tampereelta löytyi hyvin persoonallista tavaraa.