Hyppää sisältöön

Ennuste: Älypuhelimia ja tabletteja myydään tänä vuonna 821 miljoonaa kappaletta

Gartner arvioi, että tänä vuonna yrityskäyttöön ostetaan 13 miljoonaa tablettia ja vuoteen 2016 mennessä määrä yli kolminkertaistuu.

Älypuhelimia ja tabletteja myydään tänä vuonna yhteensä 821 miljoonaa kappaletta, arvioi tutkimusyhtiö Gartner. Ensi vuonna rikotaan miljardin raja.

Gartenerin tutkimusjohtaja Carolina Milanesi arvioi, etteivät älypuhelimet ja tabletit kuitenkaan kokonaan syrjäytä pc-tietokoneita.

- Vuonna 2016 kahdella kolmasosalla liikkuvasta työvoimasta on älypuhelin, ja 40 prosenttia työvoimasta on liikkuvaa, sanoo Milanesi.

Gartnerin mukaan kiinteistä työpisteistä irrallaan olevan työnteon yleistymisessä auttavat myös tablettitietokoneet. Gartner arvioi, että tänä vuonna yrityskäyttöön ostetaan 13 miljoonaa tablettia ja vuoteen 2016 mennessä määrä yli kolminkertaistuu.

Vuoteen 2016 mennessä yrityskäytössä olevien tablettien kärjessä ovat Apple ja Android. Kolmantena ovat Windows 8 -tabletit.

Yrityskäytössä olevista älypuhelimista Gartner ennustaa, että vuonna 2016 Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa yrityskäyttöön ostetuista älypuhelimista 56 prosenttia on Android-puhelmia. Tänä vuonna vastaavan osuuden odotetaan olevan 34 prosenttia.