Dieselkopla nousi taas maihin - poliisi kaipaa havaintoja

Eri puolilla Etelä-Suomea rekoista ja kuorma-autoilta dieseliä valutellut liiga on taas herännyt henkiin.

Jouni Huusko (oik.) Pekkaniskalta on joutunut viime päivinä miettimään miten suojautua maassa riehuvilta dieselvarkailta. Tankkia ei kannata lukita, sillä puhkottua tankkia on kallista uusia. Kuva: Yle / Ville Välimäki

Viime talvena useampi ulkomainen varasliiga tyhjenteli öiseen aikaan kuorma-autojen tankkeja.

Osa voroista saatiin kiinni ja tuomioille. Nyt liiga on taas herännyt henkiin, sillä eri puolilta Kanta-Hämettä on poliisille tullut ilmoituksia polttoainevarkauksista.

Kanta-Hämeen poliisi nappasi varasviisikon maanantai-iltana itseteosta.

Valpas kansalainen Hattulan Parolan Junailijantiellä huomasi kahden pakettiauton ajavan naapurin pihaan. Autoista nousi miehiä letkuineen ja kanistereineen. He avasivat pihalla parkissa olevan kuorma-auton tankin ja lorottelivat polttoainetta kanisteriin.

Miehet huomasivat, että käry kävi ja lähtivät ajamaan pakoon, mutta jäivät paikalle saapuneen poliisipartion haaviin.

Kanta-Hämeen poliisi tutkii viiden miehen reittejä ja heidän osuuttaan eri puolilla maakuntaa tapahtuneisiin polttoainevarkauksiin.

Poliisin mukaan miehet ovat kotoisin Romaniasta.

Viisikolla oli käytössä Suomen rekisterissä oleva valkoinen Mercedes-Banz Vito pakettiauto sekä Bulgarian rekisterissä oleva valkoinen VW Transporterilla.

Jos yleisöllä on silminnäkijähavaintoja miehistä tyhjentämässä autojen tankkeja, pyytää poliisi ilmoittamaan niistä numeroon 07187 37718 tai sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi