Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Schubakista haittaa liitolle

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajan mielestä Saul Schubak ei voi jatkaa liiton varapuheenjohtajana.

Kotimaa
Saul Schubak
Saul Schubak A-studion haastattelussaYle

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen toivoo, että Schubak jättäisi tehtävänsä.

Häkkäsen mukaan Schubakin toiminnasta on ollut haittaa liitolle ja puolueelle. Kohu nousi, kun Schubak ehdotti sosiaalisessa mediassa lapsilisien poistamista, koska lapsilisät tukevat heikomman aineksen lisääntymistä.

- Harkitsemattomat lausunnot ja pääpiirteittäin liiton linjan vastainen toiminta on aiheuttanut sen, että kokoomusnuorissa on syntynyt levottomuutta. Mielestäni kohun jälkeen Saulilla ei ole edellytyksiä toimia tehtävässään, Häkkänen kommentoi.

Häkkäsen mielestä suuren liiton on oltava täysin toimintakykyinen erityisesti ensi vuonna. Hän sanoo keskustelleensa Schubakin kanssa asiasta ja uskoo, että tämä tekee oikean johtopäätöksen asiasta.

- Tämä kohu on johtanut siihen, että kokoomusnuoria luullaan äärijärjestöksi, ja se ei pidä paikkansa. Silloin kun mopo keulii, politiikan johtotehtävissä pitää viheltää pilliin ja kantaa vastuu.

Kokoomusnuorilla on sääntömääräinen liittokokous ensi viikonloppuna, mutta henkilövalintoja ei ole merkitty esityslistoihin. Erottaakseen varapuheenjohtajan liiton olisi järjestettävä ylimääräinen liittokokous.

Schubak ei halunnut kommentoida eroaikeitaan.