Palander palautui Tornioon

Kun Palanderin karavaani siirtyi Virosta Tornioon, oli mukana isä-Kallen ja äiti-Riina-Maijan lisäksi neljä lasta, kaksi hevosta ja kaksi koiraa. Laskeutuminen Kallen kotikonnuille onnistui niin hyvin, että nyt koko perhe on jäämässä pitemmäksikin aikaa Tornioon.

urheilu
Kalle, Elvi ja Oda-Sofia Palander Lucky-koiran kanssa
Jari Vesa / Yle

Mutta mitä entinen "alppitykki" Kalle Palander aikoo tehdä isona?

- Kaikenlaisia suunnitelmia on, mutta mitään lopullisia päätöksiä en ole vielä tehnyt. Vaimo tuossa on jo vähän vihjaillut, että vois alkaa jollekin. Onhan se outoa kun ennen oli yli 200 reissupäivää vuodessa ja nyt olen ollut kotona keväästä asti. Eiköhän tulevaisuus seuraavien kuukausien aikana valkene, Kalle tuumii.

Vaipanvaihdon ammattilainen

- Kyllä vaipanvaihtoa on piisannut kaksosten Romeon ja Mona-Lisan kanssa. Kun en Oda-Sofian kanssa ehtinyt tuossa iässä paljon hääräämään, niin tuntuu makeelta nähdä kaksosten kasvavan ja olla niiden elämässä ihan pienestä asti.

- Tietysti kaksoset työllistää tuplasti - tai oikeastaan vähintään triplasti. Mutta Viron kotiin verrattuna täällä Torniossa on helpompaa kun on Elvi-mamma ja muut sukulaiset ja ystävät tukena. Ja Pyrykin pääsi tuttuun kouluun, Kalle toteaa tyytyväisenä.

Kisaura saa jatkoa?

- Levin maailmancupissa lasken tokakierroksella esilaskijana. Se lienee vimpa kerta kun pistän sukset jalkaan tuolla tasolla. Kevään MM-kisoihin menen ihan muihin hommiin.

- Mä oon ajatellu, että alkaisin kilparatsastajaksi kun siinä vois pärjätä vanhempanakin. Ainoa vaan, etten ole uskaltanut noussa hevosen selkään kuin kerran. Ja silloinkin hevonen oli paikallaan. Eihän se mihinkään lähteny ilman rattia ja kaasua.

Lantaa oon lappanut valtavia määriä.

Kalle Palander

- Jos alan ratsastaan, niin esteitä tai kenttäratsastusta, ei mitään koulupelleilyä. Kokemusta hevosista on kuitenkin sen verran, että lantaa oon lappanut valtavia määriä ja kerran oon laittanu jo isolle hevoselle hokit jalkaan. Ja Oda-Sofian ponia uskallan taluttaa kuin vanha cowboy, Kalle vedättää.

Valmentajaksi Rioon 2013

- Lähden mun fysiikkavalmentajalle, Liisanantin Arille valmentajaksi Rioon 2013 veteraanien MM-kisoihin. Lajeina on kai korkeus ja vauhditon pituushyppy. Tänään meillä on palaveri - toivottavasti se ei vedä mua lättyyn kun reisistä on lähteny lihat ja maha on vähän kasvanu.

Mä oon tosi armoton valmentaja

Kalle Palander

- Mä oon sille tosi armoton valmentaja. Ja toivottavasti se maksaa valmentajalle parempaa liksaa kuin Ski Sport Finland, Kalle räjähtää nauramaan.