1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Mieskuoro Huutajat tulee iholle ja täyttää tajunnan

25-vuotias Mieskuoro Huutajat on noussut hämyisiltä klubeilta maailman estradeille. Kuoro ei ole kuitenkaan hylännyt maanläheisiä juuriaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Youtubessa

Oululainen Mieskuoro Huutajat on ihastuttanut ja hämmentänyt yleisöä vimmaisilla esiintymisillään ympäri maailman jo neljännesvuosisadan ajan.

Ryhmän tavaramerkki on yllätyksellisyys - huutomyrskyn alle saattaa jäädä niin konserttiyleisö kuin pahaa-aavistamaton kaduntallaaja.

Vahvasti poikkitaiteellinen mieskuoro on tullut tunnetuksi yllätysesiintymisillään mitä erilaisimmissa paikoissa. Osansa pohjoisesta miesenergiasta ovat saaneet muun muassa Leningradissa vaalitilaisuuteen osallistuneet sekä Roskilden festivaaliyleisö.

Juuret katutaiteessa

Periaatteesta ei ole luovuttu korkeakulttuurisen menestyksen mukana.

Petri Sirviö

Pieniltä klubeilta ponnistaneen Huutajien tie on vuosien saatossa viennyt muun muassa Wienin juhlaviikoille, Brooklyn Academy of Musiciin ja Venetsian biennaaliin.

Vaikka menestystä ja mainetta on tullut, muistaa Huutajat juurensa.

- Periaatteesta ei ole luovuttu korkeakulttuurisen menestyksen mukana. Edelleenkin kuoro mielellään yllättää pahaa-aavistamattomia kansalaisia kaduilla tai intiimeissä tilaisuuksissa, vakuuttaa kuoron johtaja Petri Sirviö.

Juhlavuosi käyntiin kotikonnuilta

Huutajat polkaisevat 25-vuotista uraansa juhlistavan tapahtumasarjan käyntiin kotikonnuiltaan Oulusta. Juhlavuoden avaava konsertti järjestetään Oulun Pohjankartanossa 8.12. klo 19.

Konserttia varten on Huutajien nykyisistä ja entisistä jäsenistä koottu kaikkien aikojen suurin kokoonpano, joka käy läpi kuoron uran ja ohjelmiston. Kuoroa johtaa Petri Sirviö.