Yrittäjille tuli lähtö toriparkin alta

Vauhti toriparkin ympärillä alkoi keskiviikkona, kun Lahti irtisanoi ensimmäiset vuokrasopimukset yrittäjiltä.

Kotimaa
Kari Kaksonen metro ravintola
Ravintola Metron omistaja Kari KaksonenMeeri Niinistö / Yle

Alatorin R-kioski ja ravintola Metro saivat keskiviikkona ilmoitukset irtisanomisista, jotka astuvat voimaan kuuden kuukauden kuluttua, kertoo kaupungingeodeetti Juha Helminen.

Näille vuokralaisille Lahdella ei ole osoittaa korvaavaa toimipaikkaa. Ravintola Metrossa ravintolatoimintaa 14 vuotta harjoittanut Kari Kaksonen koki yllätyksen matkalta tultuaan.

- Pöydällä oli kirjattu kirje, jossa oli irtisanominen. Se astuu voimaan vappuaattona.

Kaksosen ravintola on maan alla, vanhassa yleisessä käymälässä. Ravintolana se on toiminut kaikkiaan 20 vuotta. Nyt tulee lähtö. Uutta paikkaa ei ole, ja toisaalta ravintolan alkuperäinen idea, ei välttämättä toimisi maan pinnalla.

Myös taksimiesten taukotupa joutuu lähtemään. Torikauppiaille pidetään Juha Helmisen mukaan ensi viikolla tiedotustilaisuus.

Kauppatorilla Torikadun vierellä oleva kokoomusvaltuutettu Jari Salosen torikioski saa uuden paikan Hansatorilta, Helminen sanoo.

Salonen ei pidä asiassa kiirettä, eikä sano, onko uusi paikka tyydyttävä. Toriparkkipäätöksestä voi vielä valittaa edelleen.

- Ei tässä sian selässä olla, Salonen huomauttaa.

Hansatorin ja kirjaston välistä aukiota on mietitty Lahdessa torikaupan väliaikaiseksi toimipaikaksi. Keskiviikkona kauppatorilla oli markkinat.