1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisin nuorisochatille merkittävä kansainvälinen tunnustus

IRC-Galleriassa toimiva nuorille suunnattu Jepari Chat palkittiin ykkössijalla keskiviikkoiltana Eurocities 2012 -innovaatiokilpailussa. Ranskan Nantesissa järjestettyyn kilpailuun osallistui 40 eri hanketta eri puolilta Eurooppaa.

Kotimaan uutiset
Jepari Chat video
Jepari Chat / Youtube

Oulun kaupungin nuorisopalveluiden ja Oulun poliisilaitoksen yhteinen Jepari Chat voitti keskiviikkona Eurocities 2012 -innovaatiopalkinnon. Finaalissa Oululla oli vastassaan Hollannin Haag ja Glasgow Skotlannista.

- Palkintoraati kehui saumatonta viranomaisyhteistyöyä kaupungin ja poliisin välillä. Lisäksi he kehuivat sosiaalisen median hyödyntämistä - ollaan läsnä siellä missä nuoret ovat, iloitsee nuorisopalvelujen projektipäällikkö Marko Seppälä.

Kilpailuun osallistui 40 eri hanketta Euroopasta, joista kolme pääsi eiliseen finaalivaiheeseen Ranskan Nantesissa.

Reaaliaikaista apua

Palkintoraati kehui sosiaalisen median hyödyntämistä - ollaan läsnä siellä missä nuoret ovat.

Marko Seppälä

Jepari Chat on vuodesta 2009 saakka IRC-Galleriassa toiminut palvelu, jossa Oulun kaupungin nuorisotyöntekijät ja Oulun poliisin edustajat keskustelevat nuorten kanssa pääosin reaaliaikaisesti.

- Aina chatissa ei puhuta ongelmista, vaan ihan tavallisista lainsäädäntöön liittyvistä asioista. Nuoret ovat valveutuneita, ja pistävät meidät poliisit usein koville kysymystensä kanssa, Marko Seppälä sanoo.

Keskusteluun osallistuu joka maanantai parin tunnin aikana noin 200 nuorta, joiden keski-ikä on 16 vuotta.

- Aluksi chatin ajankohta oli perjantain myöhäisilta, mutta siinä oli tiettyjä haasteita. Maanantai-illan chatti on osoittautunut toimivammaksi, kertoo Seppälä.

Jepari Chat on Oulussa tuotettu palvelu, mutta sen kohderyhmä on koko maan nuoret. Oulun poliisilaitoksessa toimintaan osallistuu nuorisorikosryhmän poliisihenkilöstö. Marko Seppälä muistuttaa, että Jepari Chat on erinomainen vientituote ulkomaille.

- Tämänhän ei tarvita muuta kuin oikeat kanavat ja hieman työpanosta, ei niinkään rahaa.

Lue seuraavaksi