Jääkärirykmentin ryminä on arkipäivää Utissa

Rykmentti pyrkii ilmoittamaan harjoituksistaan etukäteen, jotta lähialueen asukkaat voivat varautua meluun.

Kotimaa
NH90-kuljetushelikopteri korvaa MI-8:n
Puolustusvoimat

Utin jääkärirykmentti järjestää suurimman osan perusharjoituksistaan varuskunnan lähialueella ja Karjalan prikaatin hallussa olevalla Pahkajärvellä. Harjoitukset eivät ole äänettömiä, ja lähialueen asukkaita täytyykin informoida harjoitusten ajankohdista etukäteen.

- Pyrimme tiedottamaan asioista asukkaille, koska on parempi, että he voivat varautua meluun etukäteen, kertoo Utin jääkärirykmentin komentaja, eversti Heikki Välivehmas.

Välivehmaan mukaan meluhäiriöitä pyritään minimoimaan niin paljon kuin mahdollista, myös lentoreittien ja harjoitusalueiden suunnittelemisella.

Yhteistyö asukkaiden kanssa mutkatonta

Tähän mennessä yhteistyö puolustusvoimien ja lähialueiden asukkaiden kanssa on Välivehmaan mukaan sujunut mutkattomasti.

- Keskiviikkona järjestämässämme infotilaisuudessa saimme paljon toimintaamme ja maanpuolustusta muutenkin tukevia kommentteja.

Olemme saaneet toiminnallemme paitsi yhteisön, myös kaupungin tuen.

Heikki Välivehmas

Välivehmaan mukaan Kymenlaaksossa on muutenkin aina ollut suuri ymmärrys sotilaallista toimintaa kohtaan.

- Puolustusvoimauudistuksen myötä Kouvola pärjää alueellisesti todella hyvin ja sen myötä olemme saaneet toiminnallemme paitsi yhteisön, myös kaupungin tuen, Välivehmas sanoo.

Ensi viikolla jääkärirykmentti tekee Utissa pimeälentoharjoituksia. Kaikista harjoituksista ilmoitetaan etukäteen myös puolustusvoimien verkkosivuilla.