Lisää hulluutta Kemin matkailuun

Rovaniemeltä Kemiin Lapponia Safariksen myyntijohtajaksi siirtynyt Tarja Aho luonnehtii, että Meri-Lapin talvimatkailu on nyt liiaksi matkailujäänmurtaja Sampon varassa.

Kemi
Turisteja jäänmurtaja Sammolla
YLE / Antti Heikinmatti

Meri-Lappiin kaivataan matkailijoita, jotka viipyvät alueella enemmän kuin yhden päivän. Tällä hetkellä monet ulkomaalaiset matkailijat tekevät Kemiin päiväretken esimerkiksi Rovaniemeltä ja tähän tähän halutaan nyt muutos.

Hullut ideat myyvät

Kemiläinen matkailualan yritys Lapponia Safaris on vahvistanut myyntiorganisaatiotaan palkkaamalla myyntijohtajan, jonka työnä on kääntää matkailijavirtaa enemmän oman alueen eduksi.

Rovaniemeltä Kemiin myyntijohtajaksi siirtynyt Tarja Aho luonnehtii, että Meri-Lapin talvimatkailu on nyt liiaksi matkailujäänmurtaja Sampon varassa. Meri-Lapin matkailuun täytyy saada uusia vetonauloja, sillä ilman niitä matkailjoiden viipymää on vaikea pidentää.

- Sampo ei yksin riitä vaan sen lisäksi tarvitaan lumilinna, koiria ja kelkkoja. Tarvitaan mahtavia iltapaikkoja ja tarvitaan elämyksiä. Kaikkein hulluimmat ideat myy, joten nyt keksimään niitä. Lumihotelleja ja lumilinnoja on ympäri laajan lapinmaan, keksikää jotain sampomaista, yllyttää Aho.

Mister Sampoa kysellään yhä

Ahon mukaan Kemi tunnetaan maailmalla nimenomaan matkailujäänmurtaja Samposta. Asia nousee esille jatkuvasti yhteydenotoissa eri puolille maailmaa.

Lumihotelleja ja lumilinnoja on ympäri laajan lapinmaan, keksikää jotain sampomaista.

Tarja Aho

- Esa Ruuskanen teki aikoinaan mahtavan työn, sillä hänet tunnetaan maailmalla edelleenkin mister Sampona. Kaikki lähettää aina terveisiä mister Sampolle, naurahtaa Aho.

Hän penää Meri-Lappiin myös nykyistä tiiviimpää yhteistyötä matkailun suhteen. Aluetta pitää myydä kokonaisuutena eikä siten, että yksittäiset yrittäjät kilpailevat keskenään.

- Levi on hyvä esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä. Ensin myydään kaikki yhdessä rintamassa Leviä ja vasta sitten omaa yritystä.