1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. UPM Raflatac

Raflatac investoi Kiinaan - ei vaikutuksia Tampereen yksikköön

UPM Raflatac kertoi tänään investoivansa uuteen sulaliimateknologiaan Kiinan Changshun tarralaminaattitehtaallaan. Yhtiön mukaan investoinnilla ei ole suoraa vaikutusta yhtiön Tampereen tarranvalmistusyksikköön.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

UPM Raflatacin Tekniset materiaalit -liikentoimintaryhmän Johtaja Jussi Vanhasen mukaan Kiinan investointi on osa yhtiön jo aiemmin aloittamia panostuksia tuotekehitykseen.

Myös Tampereen parisataa henkeä työllistävässä yksikössä on viime aikoina uudistettu tuotekehitystiloja ja -laitteita. Euroopan haasteellisen taloustilanteen vuoksi investoinnit tuotekehitykseen ovat Vanhasen mukaan positiivinen asia UPM Raflatacin kaikkien yksiköiden kannalta.

- Ei tällä Tampereelle ole ainakaan negatiivista vaikutusta. Kiinassa on osittain erilainen erilainen raaka-ainepohja ja siksi siellä pitää olla myös paikallista tuotantoa, Vanhanen näkee.

Kiinassa UPM Raflatacin kanssa samalla tehdasalueella tulee jatkossa toimimaan UPM:n uusi erikoispaperitehdas, joka valmistaa samanlaista tarrapaperia kuin yhtiön Tervasaaren tehdas Valkeakoskella. Uusi Kiinan tehdas valmistuu vuonna 2014 ja se tulee toimittamaan tarrojen taustapaperia myös naapurissa toimivalle UPM Raflatacille.

Valkeakosken tarratehtaan johtaja Pentti Putkinen ei koe Kiinassa tapahtuvien muutosten vaikuttavan suoraan Tervasaaren toimintaan. Putkisen mukaan tarrabisnekseen investoiminen on sinänsä positiivinen asia aina myös taustapaperin toimittajille.