1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Lahtelaisprofessori ehdolla SUL:n puheenjohtajaksi

Lahden Ahkeran puheenjohtaja, professori Vesa Harmaakorpi on ehdolla Suomen Urheiluliiton puheenjohtajaksi. Hän kilvoittelee paikasta Helsingin kaupunginhallituksen väistyvän varapuheenjohtajan, valmentaja Arto Bryggaren kanssa.

urheilu
Vesa Harmaakorpi
Lahden Ahkeran puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi on tyytyväinen veteraanikisojen lopputulemaan.YLE / Lahti

Suomen Urheiluliiton ehdollepanotoimikunta esittää, että SUL:n liittovaltuusto valitsee puheenjohtajaksi joko Arto Bryggaren tai Vesa Harmaakorven.

Vesa Harmaakorpi on Lappeenrannan teknillisen yliopiston teknistaloudellisen tiedekunnan dekaani ja innovaatiojärjestelmän professori.

Harmaakorpi on toiminut nelisen vuotta Lahden Ahkeran puheenjohtajana.

- Arvioin, että minulla on liitolle annettavaa. Olen tehnyt töitä ammattimaisena muutosjohtajana ja johtanut näköalapaikalla seuratoimintaa Lahden Ahkeran puheenjohtajana, kuvailee Harmaakorpi asetelmia.

- Katson, että liittotasolla tarvitaan uudistuksia. Toiminta on siiloutunutta ja kuppikuntaista. Toimintakulttuuri kaipaa muutosta ja kuppikunnat ovat muutoksen esteenä.

Arto Bryggare on puolestaan Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja yleisurheiluvalmentaja. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden kandidaatti.

SUL:n liittovaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan ja hallituksen uudet jäsenet marraskuun 24. päivänä.

Lue seuraavaksi