Hyppää sisältöön

Seurantaryhmä: Norpparajoitukset ennallaan

Etelä-Savon ELY-keskuksen kalatalouspäällikkö Jorma Tiitinen näkee, että nykysiä rajoitussopimuksia ei kannata muuttaa kesken sopimuskauden. Luonnonsuojeluliitto haluaisi lisärajoituksia.

"Miikkulainen" näyttäytyy harvoin kameralle. Kuva: Yle / Petri Vironen

Saimaannorpan suojelurajoitukset ovat pysymässä ennallaan. Suojelua miettinyt seurantaryhmä ei ole nähnyt tarvetta asetusten muuttamiselle.

Nykyisin verkkokalastuskielto on voimassa huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun. Esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton toiveissa oli sekä kalastusrajoitusalueen kasvattaminen, että kalastusrajoitusten keston venyttäminen kahdella kuukaudella aina elokuun loppuun saakka.

- On surullista, että kuusi verkkokuolemaa todettiin heinäkuussa, mutta se ei anna aihetta äkillisiin toimenpiteisiin. Norppakanta on nytkähtänyt eteenpäin, sanoo kalatalouspäällikkö Jorma Tiitinen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

- Suojelujärjestelmän uskottavuudenkin kannalta on nyt viisasta odottaa, että osakaskuntien kanssa tehdyt rajoitussopimukset katsotaan sovitusti 2015 vuoden loppuun, Tiitinen lisää.

.
.