Koe uusi yle.fi

Seurantaryhmä: Norpparajoitukset ennallaan

Etelä-Savon ELY-keskuksen kalatalouspäällikkö Jorma Tiitinen näkee, että nykysiä rajoitussopimuksia ei kannata muuttaa kesken sopimuskauden. Luonnonsuojeluliitto haluaisi lisärajoituksia.

luonto
Norppa sukeltaa veteen
"Miikkulainen" näyttäytyy harvoin kameralle.Yle / Petri Vironen

Saimaannorpan suojelurajoitukset ovat pysymässä ennallaan. Suojelua miettinyt seurantaryhmä ei ole nähnyt tarvetta asetusten muuttamiselle.

Nykyisin verkkokalastuskielto on voimassa huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun. Esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton toiveissa oli sekä kalastusrajoitusalueen kasvattaminen, että kalastusrajoitusten keston venyttäminen kahdella kuukaudella aina elokuun loppuun saakka.

- On surullista, että kuusi verkkokuolemaa todettiin heinäkuussa, mutta se ei anna aihetta äkillisiin toimenpiteisiin. Norppakanta on nytkähtänyt eteenpäin, sanoo kalatalouspäällikkö Jorma Tiitinen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

- Suojelujärjestelmän uskottavuudenkin kannalta on nyt viisasta odottaa, että osakaskuntien kanssa tehdyt rajoitussopimukset katsotaan sovitusti 2015 vuoden loppuun, Tiitinen lisää.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Ranska

Ranskan Le Penin pankkitili suljettiin: Olen "pankkifatwan" uhri

KHL

Näin syntyi Jokereiden KHL-historian nopein maali – Zapolskille jo kauden kahdeksas nollapeli

Sijoittaminen

Makuutatko sinäkin lapsesi rahoja pankkitilillä? Ei kannata – Kysyimme asiantuntijoilta, miten lapsen varat kannattaisi sijoittaa