Marko Virtanen JYPin päävalmentajaksi

JYPin ja Marko Virtasen päävalmentajasopimus alkaa 1.5. 2013 ja kattaa ainakin kaksi kautta. JYPin nykyinen päävalmentaja Jyrki Aho jatkaa tehtävässään tämän kauden loppuun asti.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
JYPin tuleva valmentaja Marko Virtanen
Yle Keski-Suomi

JYPin ja Virtasen sopimus kattaa kaksi kautta kevääseen 2015. Lisäksi JYPillä on optio jatkaa sopimusta myös kaudeksi 2015 – 2016.

JYPin nykyinen päävalmentaja Jyrki Aho jatkaa tehtävässään tämän kauden loppuun asti ja muuttaa sen jälkeen Jyväskylästä pois.

Kokenut valmentaja ja pelaaja

Marko Virtanen toimii tällä hetkellä JYPin liigajoukkueessa valmentajana päävalmentaja Jyrki Ahon ja valmentaja Ari-Pekka Siekkisen kanssa. Hän siirtyi tehtävään viime syksynä JYPin A-nuorten päävalmentajan paikalta, kun Jyrki Ahosta tuli JYPin liigajoukkueen päävalmentaja Risto Dufvan jälkeen.

Tätä ennen Virtanen johdatti JYPin A-nuorten päävalmentajana ja johdatti junnut Suomen mestariksi kaudella 2010 – 2011. Vuodet 2008 - 2010 Virtanen toimi JYP-organisaation Mestis-joukkueen, silloisen D Teamin, nykyisen JYP-Akatemian toisena valmentajana.

Pitkällä pelaajaurallaan Marko Virtanen pelasi yli 400 Sm-liigaottelua ja toimi JYPin liigajoukkueen kapteenina kaikkiaan neljä kautta. Liigauransa lisäksi Virtanen on pelannut kaksi kautta Ruotsissa. Leijonapaidan Virtanen on pukenut päälleen 13 A-maaottelussa.

Lähteet: JYPin tiedote