Antaako Valion mainos oikean kuvan maitotilojen arjesta?

Valion uusi maitomainos on saanut osakseen runsasta kritiikkiä yhtiön Facebook-sivuilla. Kritiikki on noussut ennen kaikkea mainoksen väitteestä, jonka mukaan suomalaisilla maitotiloilla lehmiä kohdellaan kuin perheenjäseniä. "Kuinka moni teistä ampuisi omaa perheenjäsentä pulttipyssyllä päähän pakotetun raskauskierteen jälkeen kun tuotanto vääjäämättä ehtyy", eräs kommentoijista kysyy.

Osallistu
Lehmiä kesälaitumella
Anna Kumpulainen / Yle

Keskustelu on kirvoittanut satoja kommentteja puolesta ja vastaan. Arvostelijoiden mielestä Valio ei anna rehellistä kuvaa lehmien oloista, joita moni keskustelija pitää epäeettisinä. Myös osa maitotilallisista kokee mainoksen välittävän liian ruusuisen kuvan maidontuotannon arjesta. Mainos saa toki osakseen myös kiitosta, mutta useita kommentoijia yhdistää näkökulmasta riippumatta huijatuksi tulemisen tunne.
Valio vastaanottaa 86 prosenttia Suomessa meijereihin toimitetusta maidosta. Yrityksellä on merkittävä vaikutus suomalaiseen maatalouteen, mutta antaako Valion markkinointi todellisuutta vastaavan kuvan maitotilojen arjesta? Entä tekeekö yritys riittävästi taatakseen tuotantoeläinten hyvät olot?

Katso mainos täällä (siirryt toiseen palveluun)

*A-studio: Stream *käsittelee aihetta perjantaina 9.11. Kommentteja voidaan käyttää lähetyksessä.

A-studio: Stream Twitterissä (siirryt toiseen palveluun)
A-studio: Stream Facebookissa (siirryt toiseen palveluun)
A-studio: Stream Areenassa