1. yle.fi
  2. Uutiset

Miehille lehtipuhallin – naisille harava

Onko tasa-arvoasiat Porin puistotoimessa kunnossa, kun miehet saavat hartioillensa lehtipuhaltimen ja naiset joutuvat tyytymään haravaan?

lehtipuhaltimet
Syksyisiä lehtiä puissa.
Mikko Kuusisalo / YLE

Tarkkaavainen ulkoilija on saattanut kiinnittää huomiota siihen, että puistoissa ahkeroivista kaupungin työntekijöistä vain miehet käyttävät lehtipuhallinta. Syy tähän on kuitenkin varsin yksinkertainen.

- Asia johtuu lähinnä siitä, että nämä lehtipuhaltimet ovat suhteellisen raskaita. Sitä kautta on työryhmässä päädytty siihen, että puhaltimet sopivat paremmin miesten hartioille, kertoo Porin kaupungin puutarhuri Ismo Ahonen.

Ahosen mukaan koneita osaavat käyttää niin miehet kuin naisetkin, mutta luonnollisista syistä raskaammat työt valikoituvat miehille.

”Ehkäpä lehtipuhallinta voidaan pitää turhakkeena”

Lehtipuhallin sai muutama vuosi sitten kyseenalaisen kunniamaininnan, kun Suomen Luonto -lehti valitsi sen vuoden turhakkeeksi.

- No ei siitä kyllä muuta apua ole kuin lehtien saaminen nopeasti pensaiden alta haravointikoneen ulottuville. Ennen se homma tehtiin haravalla. Lehtipuhaltimen käyttöaika vuositasolla on melko pieni, sanoo Ahonen.

Lue seuraavaksi