Bäckman: Poliisi tutkikoon väitteet väitöskirjasta

Johan Bäckman kiistää MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman väitteet ja aikoo pyytää poliisia tutkimaan, onko hänen kunniaansa loukattu. Helsingin yliopisto jäänee ilman Bäckmanilta pyytämäänsä selvitystä.

Kotimaa
Johan Bäckman
Johan Bäckman.Lehtikuva

Johan Bäckman on ilmoittanut jättävänsä poliisille tutkintapyynnön siitä, ovatko MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tekijät syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen epäillessään hänen väitöskirjansa aineistoa sepitetyksi.

Hänen mukaansa asia kuuluu poliisille eikä suinkaan tiedeyhteisölle. Helsingin yliopisto jäänee ilman Bäckmanilta pyytämäänsä selvitystä tämän väitöskirjasta.

- Toimitan esitutkinnan aikana poliisille myös väitöskirjani haastatteluaineiston, joten he voivat vahvistaa sen olemassaolon. Katson että tämä riittää myös yliopistolle. Luotan tässä asiassa vain poliisiin ja Suomen poliisijohtoon, joten toimitan tutkintapyyntöni suoraan poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle, kirjoittaa Bäckman tiedotteessaan.

Hän perustelee väitöskirjansa aineiston salaamista tutkimuseettisillä periaatteilla, sillä hänen mukaansa joukossa on muun muassa suojelupoliisin viranhaltijoiden nimiä ja haastatteluita. Bäckman kertoo aikovansa pyytää myös poliisia salamaan aineiston kokonaisuudessaan.