Euro Hockey Tour tuo katsojia Turkuun ympäri Suomen

Huippujääkiekko ja huippukiekkoilijat saavat väen liikkeelle. Tämä todistettiin keskiviikkona Turussa.

urheilu
Venäjä-Suomi -ottelu Turkuhallissa
Leijonien taistelu kiinnosti Turussa.Minna Rosvall / Yle

Turkuhalli oli lähes täynnä Euro Hockey Tourin avausottelussa. Turun turnauksen alkajaisiksi mittaa toisistaan ottivat isäntä Suomi ja naapuri Venäjä. Ottelu päättyi Suomen voittoon ja yleisön riehakkaaseen ilakointiin.

Kiekkoa tultiin seuraamaan kauempaankin.

- On käyty muutamat kisat aikaisemminkin katsomassa. Onhan halli täällä uudempi ja viihtyisämpi kuin Tampereella. Perhe on mukana. Koko porukka, kertoivat tamperelaiset Juhani Vesalainen ja Kaarlo Pääsky.

- Lippujen hinnat ovat suhteellisen edulliset. Aikaisemmat hinnat olivat tavallisen kansan ulottumattomissa, mutta nyt hinnat ovat järkevämmät.

- Harmi, että Mikko Koivu ei pelaa, mutta hauska nähdä näitä muita NHL-tähtiä, iloitsee.helsinkiläinen Joonatan Sandell.

- Tultiin työporukan kanssa. Tämä on toinen kerta, kun olen paikan päällä peliä katsomassa. Hyvältä tämä tuntuu ja fiilikseen olen päässyt mukaan, kuvaili naantalilainen Matleena.

Halliin ilman paineita

Jääkiekkovalmentajana tutuksi tullut Pekka Virta istui lehtereillä poikansa kanssa. Hän pystyi seuraamaan ottelua ilman valmentajavastuuta.

- Jääkiekko on edelleen sydämessä, vaikkei nyt töitä sen parissa tehdäkään. Nyt on ollut aikaa seurata jääkiekkoa rauhassa ”tältä” puolelta, Virta viittaa katsojan rooliinsa.

- Paineettomassa tilassa kun näitä katsoo, niin itse peli nousee keskiöön vielä vähän enemmän. Olin kuitenkin 25 vuotta koko ajan kiekon parissa töissä, niin onhan tämä siinä mielessä vähän outo tilanne.