1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. USA:n presidentinvaali

Obaman uudet lupaukset

Vaalien alla presidentti Barack Obamalta kuultiin mm. seuraavanlaisia lupauksia paremmasta tulevaisuudesta The Guardianin ja The Huffington Postin mukaan.

Ulkopolitiikka:

"Iran uhkaa meitä edelleen, koska se jatkaa ydinaseiden kehittämistä. Olen tehnyt täysin selväksi sen, että emme salli Iranin hankkivan omaa ydinasetta. Meillä ei ole varaa ydinasevarustelukilpaan sillä alueella. Maailmassa on yhä terroristeja, jotka uhkaavat meitä, ja sen vuoksi haluan ylläpitää maailman vahvimpia sotavoimia. Mutta haluan myös johtaa sekä diplomatian että arvojemme ja ihanteidemme avulla."

-20.9. 2012, kampanjatilaisuus, Tampa, Florida

Meidän on jahdattava kaikkia, jotka vahingoittavat amerikkalaisia ulkomailla.

"Meidän on varmistettava, että sotilaidemme lisäksi myös diplomaattimme ovat turvassa ulkomailla. Meidän on jahdattava kaikkia, jotka vahingoittavat amerikkalaisia ulkomailla. Ja niin kauan kuin olen puolustusvoimien ylipäällikkö, ylläpidämme maailman vahvimpia asevoimia."

- 21.9. 2012, kampanjatilaisuus, Woodbridge, Virginia

Verot ja talous:

"Uskon työpaikkojen pitämiseen Yhdysvalloissa. Haluan poistaa verohelpotukset niiltä yrityksiltä, jotka ulkoistavat työt muihin maihin. Annetaan ne [verohelpotukset] yhtiöille, jotka investoivat tänne, yhdysvaltalaisiin työntekijöihin."

Haluan poistaa verohelpotukset niiltä yrityksiltä, jotka ulkoistavat työt muihin maihin.

- 6.8. 2012, kampanjatilaisuus, Stamford, Connecticut

"Olen ehdolla, koska haluaan kunnostaa tiemme ja siltamme. Maassamme on satoja tuhansia työttömiä rakennustyöläisiä. Voisimme korjata tiemme, siltamme, koulumme ja rakennuksemme niin, että ne säästävät energiaa. Työllistäisimme ihmisiä, ja se olisi hyvä asia koko talouden kannalta.”

- 5.7. 2012, kampanjatilaisuus, Sandusky, Ohio

Terveydenhuolto:

"Emme kaipaa uutta poliittista kiistaa naisten oikeudesta valita tai perhesuunnittelusta. Emme kaipaa kiistaa edullisista ehkäisyvälineistä. Haluan naisten päättävän itse terveydestään, ja haluan tyttärilläni olevan samat mahdollisuudet kuin pojillanne on."

Haluan naisten päättävän itse terveydestään.

- 12.6. 2012, kampanjatilaisuus, Baltimore, Maryland

"En ikinä -  ikinä - muuta Medicarea maksuseteliksi. Yhdenkään amerikkalaisen ei pidä viettää eläkevuosiaan vakuutusyhtiöiden armoilla. Heidän pitäisi jäädä eläkkeelle nauttien siitä hoivasta ja arvokkuudesta, jonka he ovat ansainneet. Kyllä, muutamme ja vahvistamme Medicarea pitkällä aikavälillä, mutta teemme sen niin, että terveydenhoidon kustannukset pienenevät - ei niin, että pyydämme vanhuksia maksamaan tuhansia dollareita lisää."

- 6.9. 2012, demokraattien puoluekokous, Charlotte, Pohjois-Carolina

Energia:

"Haluamme jatkaa investointeja tuuli- ja aurinkovoimaan ja puhtaaseen hiileen. Haluamme, että maanviljelijämme ja tutkijamme kehittävät uusia biopolttoaineita autoillemme. Haluan nyt työttöminä olevien rakennustyöntekijöiden rakentavan koteja ja tehtaita, jotka säästävät energiaa. Haluan heidän parantavan edelleen rakennuksia, jotka jo säästävät energiaa.

Haluamme, että maanviljelijämme ja tutkijamme kehittävät uusia biopolttoaineita autoillemme.

Ja me voimme hyödyntää kaasuvaroja, joita riittää jalkojemme alla sadoiksi vuosiksi. Jos valitsemme tämän tien, voimme puolittaa öljyntuonnin vuoteen 2020 mennessä. Voimme luoda 600 000 uutta työpaikkaa pelkästään kaasualalle. Näin menemme eteenpäin."

- 7.9. 2012, kampanjatilaisuus, Portsmouth, New Hampshire