Mies on kuollut lentokoneen pudottua maahan Joensuun lähellä

Pienkone on pudonnut maahan Joensuussa. Turmassa on menehtynyt koneen lappeenrantalainen lentäjä. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat saapuvat paikalle tänään perjantaina.

Kotimaa
Lentokoneen hylky maassa.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Joensuun lentokentältä kello 18.58 noussut pienkone romuttui pudottuaan maahan pian lähdön jälkeen. Kontiolahden Kyyrönsuolla asuva ihminen huomasi pienkoneen lentävän matalalla ja häviävän näkyvistä. Hän soitti asiasta hätäkeskukseen kello 19.08.

Pelastuslaitos ja poliisi löysivät koneen hylyn maastosta noin kello 20. Tuntia myöhemmin hylystä löydettiin myös kuollut mies. Hän on konetta lentänyt 44-vuotias lappeenrantalainen mies.

- Poliisin tähänastisten tutkimusten perusteella on hyvin todennäköistä, että hän on ollut koneessa yksin. Ennen lähtöä hän on tehnyt lentosuunnitelman ja myös muut lähteet vahvistavat sitä käsitystä, että hän olisi ollut yksin. Toki poliisi tarkastelee aluetta vielä lisää, kertoo rikoskomisario Jari Liimatta Pohjois-Karjalan poliisilaitokselta.

Romuttunut kone on Cessna 206 -pienkone, joka oli matkalla Lappeenrantaan.

Poliisi aloitti tutkinnan paikalla jo yöllä. Perjantaina paikalle saapuvat myös Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat. Puolustusvoimat on eristänyt onnettomuuspaikan.

- Tutkinta pitää sisällään syiden selvittämistä, miksi näin on käynyt. Kone siirretään sisätiloihin koneen kunnon tutkimiseksi, jos sieltä löytyisi syitä. Lentosuunnat maastossa tietysti tutkitaan, jos siellä on esimerkiksi puita katkennut. Esimerkiksi mikä on ollut putoamiskulma, Liimatta jatkaa.

Kyseessä on jo kolmas ilmailuonnettomuus Pohjois-Karjalassa tänä vuonna. Keväällä Rääkkylässä putosi ultrakevyt lentokone, jossa menehtyi kaksi kiteeläistä miestä. Alkukesällä Juuassa putosi sähkölinjoja raivaamassa ollut helikopteri, jonka lentäjä loukkaantui lievästi.