Transfennica-varustamo siirtymässä Haminasta Kotkaan

Yksi HaminaKotkan sataman merkittävistä varustamoasiakkaista on siirtämässä liikenteensä Haminasta Kotkan Hietasen satamaan. Satamayhtiön toimitusjohtajan Kimmo Naskin mukaan asia vaatii vielä satamayhtiön hyväksynnän.

talous
Haminan satama
Raine Martikainen / YLE

Transfennica-varustamo on siirtämässä liikenteensä Haminasta Kotkaan Hietasen satamaan. Siirto liittyy satamaoperaattori Stevecon päätökseen lähteä Haminasta.

HaminaKotka satamayhtiön toimitusjohtajan Kimmo Naskin mukaan Transfennican, Stevecon ja satamayhtiön välillä on olemassa neuvottelutulos. Asia vaatii vielä satamayhtiön päätöksen yhtiökokouksessa.

- Yhtiökokouksessa meidän on tarkoitus ratkaista paitsi Transfennican tilanne suhteessa HaminaKotka-satamaan, myös muita sopimuksia, jotka ovat seuranneet siitä, että Steveco lähtee Haminasta, Naski kertoo.

- Ennen kaikkea HaminaKotkan satamalle on tärkeää, että Transfennica säilyy meidän satamassa. Meillä on paljon varustamoja, mutta Transfennica on ilman muuta hyvin tärkeä asiakas.

Naskin mukaan Haminan satamaan riittää kiinnostusta edelleen, vaikka myös pääoperaattori Steveco on päättänyt lähteä Haminasta.

- Stevecon lähtö on tietysti ikävä asia, kun tärkeä kumppani lähtee yhdeltä meidän alueelta, mutta toisaalta tämä avaa ison mahdollisuuden. Olemme vakuuttuneita, että Haminan satamalla on hyvä tulevaisuus.

Transfennican siirtymisestä Haminasta Kotkaan kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.