Poliisit tuo vahvasti mieleen tosi-tv:n

Brian ja Mike ovat jo vuosia Los Angelesin katuja yhdessä partioinut poliisikaksikko. He eivät ole supersankaripoliiseja, mutta ottavat työnsä tosissaan. Vuosien myötä heistä on tullut tiivis tiimi, joka on valmis tekemään liki mitä tahansa toisen puolesta.

kulttuuri
"Poliisit" on rikosdraama, joka kertoo kahden poliisin pitkäaikaisesta ystävyydestä ja työsuhteesta.
"Poliisit" on rikosdraama, joka kertoo kahden poliisin pitkäaikaisesta ystävyydestä ja työsuhteesta. Nordisk Film
Tähtiä.

Eräänä päivänä kaksikko pysäyttää epäilyttävän näköisen auton ja löytää sieltä ison tukun rahaa ja aseita. Valitettavasti auto sisältöineen kuuluu meksikolaiselle huumekartellille, joka lisää kaksikon tappolistalleen.

Kauhuelokuvissa on viime vuosina levinnyt villitys hyödyntää niin sanottua löydettyä kuvamateriaalia, tapahtumien autenttisuuden ja todentuntuisuuden lisäämiseksi. Poliisit-elokuvan myötä, tämä jo kliseiseksi käynyt keino ottaa ensiaskeleensa myös poliisidraamassa.

Toinen elokuvan poliiseista haluaa syistä, joita ei sen tarkemmin selvitellä, tehdä dokumentin poliisin työstä. Tätä tarkoitusta varten hän kantaa jatkuvasti mukanaan kameraa, jolla tallentaa työpäivän tapahtumat. Todentunnun lisäämisen sijaan tämä, muka dokumentaarisuus jää kuitenkin ulkokohtaiseksi keinoksi. Poliisit, tuokin vahvasti mieleen tosi-tv:n, tämä vain sillä erolla, että tarinan pääosissa nähdään oikeita näyttelijöitä, oikeiden ihmisten sijaan.

Pohjimmiltaan_ Poliisit_ on hyvin tavanomainen poliisikaveruselokuva. Elokuvan pääkaksikko jakaa keskenään niin ilot kuin surut. Vaikkeivät he kenties koko aikaa yhdessä olekaan, niin he ovat läsnä toistensa elämissä vuorokauden ympäri. Niin realistinen kuvaus kuin poliisintyön arjesta yrittääkin olla, päätyy Poliisit, tosi-tv:n tapaan, tahallaan tai tahtomattaan myös glorifioimaan kuvattaviensa työtä.

Elokuvan pääosissa nähdään todella hienoa työtä tekevät Jake Gyllenhaal ja Michael Peña. Hyvällä syyllä voisi sanoa, että ilman kaksikon intensiivistä läsnäoloa, Poliisit olisi huomattavasti köyhempi elokuva.