Auttamisen spiraali rakentui rahasta Rantakylän yhtenäiskoulun lattialle

Mikkelissä Rantakylän koulun oppilaat ovat kantaneet kortensa kekoon Nenäpäiväksi tuomalla rahaa kouluun. Avustusrahat on pyydetty nimenomaan tuomaan kolikoina ja nyt koululaisten rahoista on muodostunut tilataideteos "Autamisen spiraali" salin lattialle.

Rantakylä, Karstula
Euroja lattialla spiraalimuodostelmassa
Pekka Havukainen / Yle

Rantakylän yhtenäiskoulussa rakennettiin perjantaina tilataideteos, joka kantaa nimeä "Auttamisen spiraali". Nenäpäivän kunniaksi oppilaat toivat kolikoita kouluun ja kolikoista rakennettiin aamupäivän aikana spiraalia koulun jumppasalin lattialle.

- Yksi lähtökohta on ollut meillä se, että hyväntekeväisyys voi olla hauskaa. Ja kun oppilas laittaa rahan vain lippaaseen, se ei koskaan konkretisoidu millaisesta summasta on kyse. Mutta kun laitamme kolikot näkyviin tilataideteokseen, oppilaille selkeytyy kuva paljonko rahaa tänä vuonna kerättiin, kertoo Rantakylän yhtenäiskoulun opettaja Johanna Lindbohm.

Viime vuonna Nenäpäivänä ei rantakyläläisten keräämä rahamäärä ollut vähäinen. Opettajat ja oppilaat keräsivät hyväntekeväisyyteen 800 euroa. Tuosta rahamäärästä tehtiin jumppasalin lattialle melkoinen spiraali. Tänä vuonna summa kasvoi liki 860 euroon.

- Nenäpäivään palataan meillä koulussa vielä maanantaiaamuna aamunavauksessa. Silloin katsotaan kuva tästä spiraalista ja kerrataan paljonko rahaa kerättiin. Puhumme myös siitä mitä kaikkea apua tällä rahalla saadaan aikaiseksi, opettaja Maija Pekurinen kertoo.