Nenäpäivänenä ei pysy leikkaussalimaskin päällä

Länsi-Pohjan keskussairaalan leikkaus- ja anestesiaosasto tarttui punaisiin neniin ja päätti piristää työviikkoa hyvän tekemisen merkeissä.

kirurgia
Länsi-Pohjan keskussairaalan leikkaussali- ja anestesiaosaston väki nenäpäivänenät naamalla.
Tuomas Ronkainen / L-PKS

Länsi-Pohjan keskussairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla vietettiin nenäpäivää, vaikka neniä ei koko aikaa näkynytkään. Maskin päällä nenä ei nimittäin pysy.

- Muina aikoina pidetään nenä naamalla, mutta leikkaussalissa se saa poltella vaikka taskussa. Maskin päälle nenää ei oikein voi kiinnittää, naureskelee hoitaja Riitta Mällinen.

Osastonhoitaja Sirkka Mäkimartin mukaan osaston väki halusi osallistua tempaukseen piristääkseen työviikkoa ja tehdäkseen samalla hyvää.

- Haluttiin osallistua keräykseen ja samalla vähän viihdyttää itseämme ja saada vähän naurua työyhteisöön, Mäkimartti kuvailee.

Haastavat mukaan muitakin osastoja

Idean äiti Tuula Saukkola hankki koko työyhteisölle nenät. Perjantain lounastunnin lähestyessä nenälaatikko taukohuoneen pöydällä ammotti tyhjyyttään.

- Meillä on aika iso työyhteisö ja varmaan useampi kymmenen nenää on mennyt kaupaksi. Tuulan idea on saanut koko porukan hyvin mukaan ja toivotaan, että apu menee perille sinne minne sen pitääkin eli köyhien maiden lapsille, Riitta Mällinen sanoo.

Osastonhoitaja Sirkka Mäkimartin ja Riitta Mällisen mukaan leikkurin väki haastaa myös sairaalan muut osastot mukaan nenäpäivään ja tekemään hyvää.

- Toistaiseksi ilmeisesti muilla osastoilla ei olla tähän tartuttu, mutta katsotaan miten asia leviää. Sen verran nenää on käyty näyttämässä tuolla ulkopuolisilla käytävilläkin, että hymy on siellä aika herkässä.