Hyppää sisältöön

Talvivaaran vuoto alkoi uudelleen

Aamuyöllä ensimmäisen kerran tukituksi saatu vuoto on alkanut vuotaa uudelleen. Vuodon määrä vaihtelee, mutta kokoluokka on korkeintaan sama kuin eilen, sanoo viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen. Jätevettä on jouduttu laskemaan pois kaivosalueelta.

Kuva: Talvivaara

Vuotoa alkoi uudelleen paikkamateriaalin vierestä. Altaaseen lisätään jatkuvasti uutta paikkamateriaalia, sanoo Talvivaaran viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissinen.

- Kapasiteetti lisääntyy koko ajan, ei tässä nyt voi muuta sanoa, että töitä tehdään sata lasissa.

Jo eilen suurinta vuodon määrää saatiin oleellisesti pienennettyä. Nyt vuotavan veden määrää on vaikea arvioida tarkasti.

- Se vaihtelee koko ajan, mutta kokoluokka on korkeintaan sama kuin eilen sen jälkeen, kun vuotoa oli saatu jo oleellisesti pienennettyä, sanoo Nissinen.

Yhtiö on joutunut laskemaan yön aikana myös jätevettä eteläiseen vesistöön muutamia satoja kuutiometrejä, sanoo Nissinen.

- Lähivesistön kalkitusta jatketaan edelleen.

Toimitusjohtaja: Teemme kaikkemme

Toimitusjohtaja Harri Natusen mukaan vuodon lisääntyminen on tyypillistä tällaisille vuodoille.

- Se vuoto pikkuisen alkoi lisääntymään, että se ei ihan tyrehtynyt. Tämä on tyypillistä näille. Nyt sitten intensiivisemmin jatketaan paikkaamista eteenpäin, että kyllä se siitä taas saadaan hallintaan.

Natusen mukaan vuoto on pienentymyt oleellisesti  eilisestä.

- Meidän pitää vain jatkaa paikkausmassan lisäämistä. Meillä on koko ajan lisääntyvää kapasiteettia sille puolelle, että kaikkemme teemme.