Kontiolahden turmakone oli juuri huollettu - lumisadetta noustessa?

Lappeenrantalainen 44-vuotias mies kuoli pienkoneen maahansyöksyssä Kontiolahdella luultavasti lumikuuron keskellä. Cessna 206 oli juuri huollettu Joensuussa.

Kotimaa
Lentokoneen hylky maassa.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Sää oli Kontiolahden lentoturman aikaan todennäköisesti lumisateinen. Lappeenrantalainen 44-vuotias mies kuoli torstailtana, kun hänen ohjaamansa pienlentokone putosi toistaiseksi tuntemattomasta syystä Kyyrönsuolle. Joensuun lentoaseman lennonjohdosta kerrotaan, että pienkoneen noustessa alueella on ilmeisesti ollut lumikuuro.

Se miten kuuro on vaikuttanut tapahtuneeseen, sitä en osaa arvioida.

Kimmo Rapatti

- Kyllä tässä ilmeisesti on lumikuuro juuri lähdön aikaan lentoaseman yli mennyt. Se miten kuuro on vaikuttanut tapahtuneeseen, sitä en osaa arvioida, sanoo lennonjohdon päällikkö Kimmo Rapatti ja lisää:

- Todennäköisesti lentäjällä on ollut tämä havainto itsellään, koska hän on siinä lentoa valmistellessaan valmistautunut myös säätietojen keräämisen osalta.

Lennonjohdon näkemyksen mukaan säätila ei kuitenkaan ollut mikään erityisen huono.

- Tapahtumahetkellä kerättyjen säähavaintojen mukaan sääolosuhteet ovat olleet sellaiset, että lento olisi voitu suorittaa normaalisti, kertoo Rapatti.

Lentoselvitys oli kunnossa ja kone juuri huollettu

Lappeenrantalaislentäjä oli lennonjohdon mukaan tehnyt asianmukaisen lentoselvityksen. Selvityksessä lentäjä kertoo lennonjohdolle reitin, lentoajan, polttoainemäärän ja kuka konetta lentää. Nämä puhelut nauhoitetaan.

Lappeenrantalaismies oli matkalla kotikaupunkiinsa. Cessna 206 -pienkone oli juuri huollettu Joensuussa. Onnettomuustutkintakeskus tutkii turmaa parhaillaan.

- Pelastustöitä ja tutkimuksia on hidastanut se, että kone putosi suolle ja on osittain vajonnut maastoon, kertoo rikoskomisario Jari Liimatta Pohjois-Karjalan poliisista.