Kuurojen Liiton netti-tv uusi ilmeensä

Kuurojen Liiton netti-tv:n tuotannoissa pyritään palvelemaan kaikkia viittomakielisen yhteistön jäseniä. Uutuutena on mahdollisuus seurata suoria nettilähetyksiä kännykän välityksellä.

Yle Uutiset viittomakielellä
Kuvakaappaus Kuurojen Liiton viittomakielisen netti-tv:n etusivulta.

Kuurojen liiton verkkopalvelu, netti-tv sai viikko sitten uuden ulkoasun. Suomen ainoa täysin viittomakielinen kanava alkoi kokeiluina jo vuonna 2009. Palvelu on jo tähän mennessä saanut innostuneen vastaanoton viittomakielisten parissa.

- Meidän netti-tv:stä on tullut erittäin suosittu ja näyttää, että kuurojen yhteisö on sen innostuneesti ja luontevasti ottanut tiedonsaannin lähteekseen. Parhaimmillaan noin 1500 käyntiä on ollut täällä netti-tv:n sivuilla ollut päivässä, kertoo Kuurojen Liiton viestintäpäällikkö Antti Mäkipää.

Netti-tv:n Ohjelmisto koostuu mm. teemaohjelmista ja uutisista, mutta myös monikameratuotantoina toteutettavista suorista lähetyksistä. Palvelu täydentää kuurojen liiton DVD-ohjelmia, mutta ei korvaa niitä. Myös rahoitus tulee osin eri lähteistä, Mäkipää kertoo.

- Kuntien maksusitoumuksilla rahoitetaan tätä video-ohjelmapalvelua. Siihen ohjelmapalvelupakettiin sisältyy myös näitä netti-tv-ohjelmia. Lisäksi saamme avustusta Raha-automaattiyhdistykselä, joka kohdentuu kuurojen tiedonsaannin kehittämiseen. Sillä me kehitämme nettipalveluja ja samoin myös tätä netti-tv-tuotantoamme.

Uusinta uutta netti-tv:ssä on se, että ohjelmia voi katsoa mobliilaitteilla, eli käytännössä älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla. Pian sisältöä voi myös lähettää mobiililaiitteilla. Sisällön tuotannossa pyritään siihen, että kaikki viittomakielisen yhteisön eri ryhmät tulisi huomioitua.

- Meillähän on myös tärkeitä ryhmiä maahanmuuttajat, suomenruotsalaiset, viittomakieliset, sisäkorvaistutteen saaneet henkilöt, jotka haluavat olla mukana kuurojen yhteisössä ja seurata viittomakielistä ohjelmaa, Mäkipää kertoo.