Hyppää sisältöön

Kaikki ryhmät yhä mukana Tampereen valtuustoneuvotteluissa

Rantatunneli-kysymykseen ei saatu selvyyttä kokoomuksen ja SDP:n kahdenkeskisessä palaverissa. Kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen näkee silti laajan yhteistyön mahdollisuuksia.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kaikki Tampereen tulevaan kaupunginvaltuustoon paikkoja saaneet ryhmät ovat yhä mukana ohjelmaneuvotteluissa. Kokoomus oli perjantai-iltapäivään mennessä tavannut kaikki ne puolueet, jotka eivät ole olleet mukana XL-yhteistyössä.

Iltapäivällä pidetyssä kokoomuksen ja SDP:n välisessä neuvottelussa ei löydetty ratkaisua kiistakapulaksi nousseeseen Rantatunneli-kysymykseen. Molemmat osapuolet kuvasivat neuvotteluilmapiiriä siitä huolimatta hyväksi.

- Yksittäisiä neuvotteluja en sen kummemmin kommentoi, mutta kyllähän Rantatunneli on yksi sellainen kysymys, joka vaatii vielä jatkokeskusteluja ryhmien välillä, sanoo neuvotteluja vetävä kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen.

Kaikki yhä mahdollista

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski oli perustyytyväinen iltapäivän kahdenkeskiseen palaveriin kokoomuksen kanssa, vaikka Rantatunneli kivenä kengässä hiertääkin.

- Oli todellla hyvä kokous. Yhteistä näkemystä löytyy esimerkiksi palveluista ja oman tuotannon kehittämisestä sekä työllisyydenhoidosta. Tunneliasiaan ei tässä palaverissa löydetty vastausta, joten siitä pitää jatkaa, Aleksovski sanoo.

Anna-Kaisa Ikonen uskoo yhä laajan yhteistyön olevan mahdollinen.

- Tuntuu kuitenkin siltä, että yhteistyötä ja kiinnostusta siihen on muissa asioissa löydettävissä todella paljon. Toivottavasti tämä yksittäinen asia ei muotoudu liian suureksi kynnyskysymykseksi.

Alkuviikosta vähintäänkin välitilinpäätös

Kolmanneksi suurimman valtuustopuolueen eli vihreiden apulaispormestari Olli-Poika Parviainen toivoo, että heti alkuviikosta saataisiin selvyyttä neuvottelujen jatkosta.

- On huono juttu jos eräänlainen tyhjiö jatkuu liian pitkään. Neuvottelut menevät silloin helposti monimutkaisiksi ja ihmiset alkavat jopa hätiköidä. Neuvottelujen vetovastuun vaihtamisen kanssa ei tarvitse kuitenkaan pitää turhaa kiirettä, sillä aikaa on vaikka kuinka. Kyllähän edellisissä hallitusneuvotteluissakin ovi kävi tiuhaan tahtiin ja ratkaisun löytämiseen saatiin kulumaan viikkoja, Parviainen sanoo.

Neuvottelutilanteesta tehdään yhteenvetoa maanantaina kaikkien ryhmien yhteisessä kokouksessa.

.
.