Useita kuollut vankilamellakassa Sri Lankassa

Vankien ja erikoisjoukkojen välisessä tulitaistelussa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä. Kyseessä ei ole ensimmäinen väkivaltainen yhteenotto pääkaupungissa Colombossa sijaitsevassa vankilassa.

Ulkomaat

Huumeiden ja luvattomien matkapuhelimien etsintä on johtanut väkivaltaiseen yhteenottoon srilankalaisessa vankilassa. Mellakoivat vangit pitivät hetken aikaa hallussaan osaa vankilasta. Tulitaistelussa aseistautuneiden vankien ja Sri Lankan turvallisuusjoukkojen välillä kuoli ainakin 13 ihmistä.

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa sijaitsevan vankilan vangit onnistuivat nujertamaan vartijat ja saamaan haltuunsa joitakin aseita. Paikalle hälyytetty erikoisjoukot joutuivat tulitaisteluun vankien kanssa. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan vankilan katolla on yhä aseistautuneita vankeja, joita kohti poliisi on avannut tulen.

Paikallisen lääkärin mukaan colombolaiseen sairaalaan tuotiin 13 henkilön ruumiit. Lisäksi 26 haavoittunutta toimitettiin hoitoon. Kuusi haavoittuneista on kriittisessä tilassa. Ainakin yksi haavoittuneista on poliisi.

Samassa vankilassa rähinöitiin edellisen kerran viime tammikuussa. Tuolloin 25 vankia ja neljä vartijaa haavoittui yhteenotoissa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus