Sri Lankan vankilamellakan uhriluku nousee

Viranomaisten mukaan tilanne vankilassa on nyt hallinnassa ja karkureiden etsintä on täydessä käynnissä.

Ulkomaat
Poliiseja ja sotilasajoneuvoja kadulla yöllä.
Sotilaat partioivat Welikadan vankilan ulkopuolella Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa perjantaina. Vankilassa puhjenneessa kapinassa kuoli 27 ihmistä.M. A. Pushpa Kumara / EPA

Sri Lankan perjantaisen vankilakapinan uhriluku on noussut jo 27:ään. Vankiloista vastaavan ministerin mukaan vankilasta löytyi lauantaina 11 uhria lisää. Aiemmin sairaalaan oli toimitettu 16 kuollutta.

Pääkaupungissa Colombossa sijaitsevassa Welikadan vankilassa syntyi väkivaltainen yhteenotto, kun vangeilta ryhdyttiin etsimään huumeita ja matkapuhelimia. Vangit onnistuivat saamaan kymmeniä aseita haltuunsa vankilan asevarastosta. Osa aseista on yhä kateissa.

Kuolleet ovat yhtä vartijaa lukuunottamatta vankilan asukkeja. Haavoittuneita on yhteensä 43, joista 13 on poliiseja ja vartijoita.

Vangit pitivät hetken aikaa vankilaa hallussaan. Viranomaisten mukaan tilanne on nyt hallinnassa ja vankilasta karanneiden etsintä on täydessä käynnissä.

Welikadassa on jopa 4 000 vankia. Siellä on sattunut aiemminkin vakavia mellakoita. Edellisen kerran viime tammikuussa 25 vankia ja neljä vartijaa haavoittui väkivaltaisuuksissa. Vuonna 2010 tehdyssä kännykkäratsiassa haavottui yli 50 poliisia ja vartijaa.

Lähteet: AFP