Nightwishin hullu unelma muuttui todeksi

Nightwish-yhtyeen Imaginaerum-elokuva sai ensi-iltansa lauantaina Helsingissä. Ennen elokuvanäytöstä yhtye konsertoi kymmentuhatpäiselle yleisölle.

kulttuuri
Floor Jansen lavalla.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

- Olemme lämppärinä elokuvalle, muusikko Tuomas Holopainen naurahtaa.

Fantasiaelokuvan tarina pohjautuu Holopaisen visioon, joka syntyi viitisen vuotta sitten Dark Passion Play -albumin jälkimainingeissa.

- Elokuvat ja elokuvamusiikki ovat aina olleet meille suuri voimanlähde. Mietin, miksemme kokeilisi toteuttaa tällaista hullua unelmaa, Holopainen kertoo.

Hän kuvaa, että elokuvan pääteema on elämän etuoikeuden ja mielikuvituksen ylistäminen. Elokuvassa esiintyvät myös yhtyeen jäsenet, mutta heidän roolinsa on supistettu kapeaksi.

- Bändin oma toive oli alusta lähtien, että bändille ei anneta liian isoa osaa elokuvassa, koska olemme amatöörejä. Meistä kukaan ei osaa näytellä. Pääasia on se, että saamme kerrottua kauniin tarinan uskottavasti, Holopainen muotoilee.

Kanadassa kuvatun ja valmistuneen elokuvan on ohjannut Stobe Harju. Elokuvan budjetti on kolme miljoonaa euroa, josta yhtyeen osuus on liki puolet.

"Emme etsi uutta solistia"

Elokuva on siis valmis ja Holopaisen sormet syyhyävät päästä käsiksi jo johonkin uuteen. Ensin yhtye kuitenkin keskittyy keikkoihin, jotka kuljettavat Etelä-Amerikkaan ja Australiaan.

Nightwish band leader Tuomas Holopainen.
Tuomas Holopainen.Yle

Yhtyeen tarinasta ei ole puuttunut juonenkäänteitä. Yhtyeen ruotsalainen solisti Anette Olzon jätti yhtyeen viime kuun alussa ja hänet korvaa hollantilainen Floor Jansen.

- Emme etsi uutta solistia tällä hetkellä. Olemme sopineet Floor Jansenin kanssa, että teemme keikat hänen kanssaan ensi elokuulle. Sen jälkeen lähdemme puhtaalta pöydältä eli mitään ei ole päätetty. Kaikki on auki, Holopainen sanoo.