1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Alku oli ToPoa pidempi ja parempi

Forssan Alku kukisti Torpan Pojat lukemin 83-67 (39-26) naisten koripallon SM-sarjan ottelussa sunnuntaina Feeniksissä. Ottelun kaikki neljännekset olivat tasaisia toista neljännestä lukuun ottamatta, missä Alku repäisi ratkaisevaksi osoittautuneen 13 pinnan johdon.

Urheilu
Henna Salomaa (21) ja Secily Ray (13).
Timo Kopakkala.

ToPo aloitti terävästi ja johti kahden minuutin jälkeen 6-0. Kaksi minuuttia myöhemmin Alku oli kuitenkin jo johdossa, kun Secily Ray heitti Alun 7-6 johtoon. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemissa 16-16 Alun Sarah Milesin osuttua vapaaheittoviivalta.

Toinen neljännes oli Alun näytöstä. Ensin Henna Koponen latasi kolmosen pussiin ja Sarah Milesin kakkosella lukemat olivat hetkessä 21-16. Alku jatkoi hyviä otteitaan ja lähti pitkälle tauolle selvässä johdossa 39-26.

Virheet kotijoukkueen uhkana

Kun kolmatta kymppiä oli pelattu puolitoista minuuttia, johti Alku jo 46-28. Secily Ray sai hetkeä myöhemmin neljännen virheensä ja Alun valmentajan Jari Marjamäen oli pakko ottaa Ray penkille. Torppa ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään Rayn penkillä oloa, vaan ennen viimeistä neljännestä Alku oli turvallisella 15 pinnan etumatkalla.

Viimeisellä kympillä Alku vain tyytyi varmistelemaan voittoaan, eikä ollut vaikeuksissa missään vaiheessa.

- Tämä oli tärkeä voitto. Saimme viikon harjoituksissa ajettua uuden jenkkimme (Ray) sisään nelospaikalle. Nyt meillä on hyvin aikaa ajaa häntä sisään muillekin pelipaikoille, koska seuraava pelimme on vasta puolentoista viikon päästä, totesi Alun päävalmentaja Jari Marjamäki.

- Saimme Torpan hyvin kiinni. Jos vastustaja ei tee kuin 67 pistettä, niin voitamme joka kerta. Jos pystymme voittamaan Hongan seuraavassa vieraspelissämme, olemme ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjataulukossa toisena, laskeskeli Alun valmentaja Jari Marjamäki.

Marjamäki tyytyväinen joukkueensa nykytilaan

- Tilanne on joukkueessa jälleen hyvä, kaiken sählingin (jenkkivaihdos ja loukkaantumiset) jälkeen. Kukaan ei ole tällä hetkellä loukkaantunut ja voimme keskittyä harjoitteluun, Marjamäki sanoi.

Alun paras pisteidentekijä oli 20 pinnaa heittänyt Henna Salomaa. Sarah Miles nakutti 18 pistettä ja Secily Ray sai kasattua 13 pinnaa ja kahmi yhdeksän levypalloa. Joukkueen levypallohai oli Laura Saarinen, jonka hyppysiin tarttui 16 irtopalloa.

ToPon ja koko kentän ylivoimainen ykköspelaaja oli Niina Laaksonen, joka heitti peräti 35 pistettä ja kahmi hurjat 19 levypalloa. Vilma Kesänen heitti heikolla onnistumisprosentilla 17 pistettä.

- Suurin syy tappioon on se, että joudumme pelaamaan niin pienellä rotaatiolla. Olimme myös huomattavasti lyhyempiä kuin Alku ja hävisimme levypallot 43-60, analysoi ToPon valmentaja Kari-Pekka Klinga ottelun jälkeen.

Timo Kopakkala, Forssa