1. yle.fi
  2. Uutiset

Kapellimestarit kilpailevat jälleen Vaasassa

Esikarsinnassa Vaasaan valittiin 20 kapellimestaria eri puolilta Euroopasta. Mukana on kaksi suomalaista kapellimestaria. Kilpailun taiteellisena johtajana ja tuomariston puheenjohtajana toimii akateemikko Jorma Panula

kulttuuri
Näkymä  Vaasan kaupungintalon juhlasalissa. Orkesteri lavalla.
Taiteellinen johtaja Jorma Panula kuuntelemassa kisan orkesteria juhlasalissa.Jarkko Heikkinen / YLE

Joka kolmas vuosi järjestettävä Jorma Panula -kapellimestarikilpailu alkaa tänään Vaasassa. Kilpailuun ilmoittautui peräti 125 hakijaa. Esikarsinnassa Vaasaan valittiin 20 kapellimestaria eri puolilta Euroopasta. Mukana on kaksi suomalaista kapellimestaria. Yleisöllä on alkuviikon aikana vapaa pääsy alkueriin ja semifinaaliin kaupungintalon juhlasaliin. Kilpailuviikko huipentuu finaalikonserttiin perjantaina. Finalisteille on jaossa 11 000, 8 000 ja 6 000 euron palkinnot.

Kilpailun taiteellisena johtajana ja tuomariston puheenjohtajana on alusta lähtien toiminut itseoikeutetusti akateemikko Jorma Panula. Kilpailuorkestereina toimivat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia. Kilpailun järjestämisestä vastaavat Viljo ja Maire Vuorion säätiö yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa.

Lue seuraavaksi