TP-47 aikoo palata liigakentille

Jalkapalloseura Tornion Pallo 47 aikoo kiivetä kolmen seuraavan vuoden aikana Suomen kahdenkymmenen parhaan jalkapalloseuran eliittiin. Hanketta ovat vetämässä tutut miehet TP:n ensimmäiseltä liigavisiitiltä; Kari "Väikkä" Vaalto ja Oleg Eprintsev.

Tornion Pallo -47
Kuvassa Tornion Palllo 47:n seuratoimiston ulko-ovi.
YLE / Kimmo Hiltula

- Jotain samaa on ilmassa kuin silloin 2000-luvun alkupuolella. Seurayhteistyön kautta meillä on käytössä alueen parhaat juniorit ja taso on jo nyt todella hyvä, miettii Huipulle-projektin manageri-valmentaja Kari Vaalto. Eprintsevin kertoman mukaan heillä on käsissään, kun lasketaan mukaan edustuksen rinki, TP-47:n A-juniorit ja FC Kemin B-junnut eli puolensataa pelaajaa.

"Parhaat junnut kautta aikain"

- Tuossa porukassa on paljon potentiaalia ja se tarkoittaa myös sitä, että ulkomaalaisten pelimiesten määrää vähennetään, pallottelee Olekki parivaljakon suunnitelmia.Kari Vaalto pitää seurayhteistyötä huipulle kiikkumisen ehdottomana edellytyksenä ja muistuttaa, että harjoitteluolot ovat Meri-Lapissa huipputasolla.

Myös valmennusrintamasta löytyy leveyttä. Matkassa on sellaisia nimiä kuin Kalle Huusko, Markku Kalermo, Eero Mäki-Jokela, Heikki Alasaukko-oja, Juha Lamsijärvi ja monta monta muuta.

"Tulos ja talous käsi kädessä"

Kari Vaalto tunnustaa, että työtä riittää paljon. Pelkkä ykkösdivisioonaan nousu vaatii 300 000 euron budjetin. Liigatasolla tuon rahakasan koko tuplaantuu. TP:n "voimakaksikko" uskoo yhteistyökumppaneiden löytymiseen Meri-Lapista.

- Ulkomaalaisia pelaajia otetaan mukaan aiempaa vähemmän. Vastuuta annetaan nuorille omille ja pohjoisen pelaajille. Edustusjoukkue aloittaa harjoittelun tammikuussa, sanoo Oleg Eprintsev ja tummien silmien takana välähtää tuli.