Tutkimus: Nuoret miehet myyvät itseään tuplasti naisia enemmän Ruotsissa

"Meidän on vaikeaa ymmärtää, miksi miehet myyvät itseään enemmän kuin naiset", Ruotsin nuorisoasiajärjestön edustaja sanoo.

Ulkomaat

Nuoret ruotsalaismiehet myyvät itseään yli kaksi kertaa nuoria ruotsalaisnaisia enemmän, paljastaa maanantaina julkaistu tutkimus.

Ruotsin nuorisoasioiden hallituksen tutkimuksen mukaan 2,1 prosenttia 16–25 vuotiaista ruotsalaismiehistä kertoi myyneensä itseään vuoden 2012 aikana. Samanikäisistä naisista vain 0,8 prosenttia kertoi vastaavaa.

- Näiden lukujen perusteella on noin 20 000 ihmistä, jotka tarvitsevat apua. Meidän on vaikeaa ymmärtää, miksi miehet myyvät itseään naisia enemmän, hallituksen tiedottaja sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Ruotsin seksuaalikasvatusyhdistyksen edustaja kommentoi asiaa uutistoimisto TT:lle. Hänen mukaansa voidaan spekuloida sillä, että nuorten homomiesten saattaa olla "helpompi hyväksyä seksuaalisuutensa, jos he käyvät sillä kauppaa esimerkiksi muutamasta oluesta tai puheajan lataamisesta”.

Tutkimuksen mukaan 21,9 prosenttia 16–25 –vuotiaista nuorista pitää hyväksyttävänä, että ”muilla on seksuaalisia suhteita maksua vastaan”. Nuoret miehet ovat yleisesti suvaitsevaisempia kuin nuoret naiset, tutkimus sanoi.

Puolet alle 26-vuotiaiden mies- ja naisprostituoitujen asiakkaista oli niin ikään alle 26-vuotiaita.

Tutkimus pohjautuu 2 254 ruotsalaisen vastauksiin.

Vuonna 2006 Yhdysvalloissa julkaistun tutkimuksen mukaan naisprostituoitujen määrä on Ruotsissa alhaisimpia maailmassa.

Lähteet: AFP