1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

FBI tutki entisen CIA-johtajan rakastajatteren kodin

Paula Broadwellin asunnosta otettiin kuvia ja sieltä takavarikoitiin kymmenisen laatikollista tavaraa. CIA:n entisen johtajan David Petraeuksen ja Broadwellin suhde paljastui uhkailusähköpostien kautta.

Ulkomaat
David Petraeus ja Paula Broadwell
David Petraeus ja Paula Broadwell kuvattuna viime vuoden heinäkuussa.ISAF

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on suorittanut kotietsinnän CIA:n entisen johtajan David Petraeuksen rakastajatteren kotona. Amerikkalaisen CBS-televisiokanavan sisarkanava WFMY kertoi, että agentit kantoivat Paula Broadwellin asunnosta kymmenisen laatikkoa ja ottivat asunnosta valokuvia.

Broadwell asuu Charlotten kaupungissa Pohjois-Carolinan osavaltiossa. Petraeuksesta elämäkerran kirjoittanutta Broadwellia ei ole nähty kotonaan sen jälkeen, kun hänen ja CIA-johtajan suhde paljastui.

Paikallisen WCNC-uutissivuston haastatteleman naapurin mukaan Broadwellin aviomies ja heidän kaksi lastaan ovat salaisessa paikassa.

Petraeuksen entinen tiedottaja eversti Steve Boylan kertoo, että Petraeuksen ja Broadwellin suhde alkoi syyskuussa 2011, kun Petraeus oli toiminut kaksi kuukautta CIA:n johtajana. Boylanin mukaan suhde päättyi noin neljä kuukautta sitten.

Petraeuksen ja Broadwellin suhde selvisi FBI:lle, kun floridalaisnainen ilmoitti vastaanottaneensa uhkaavia sähköposteja Broadwellilta. Sähköposteissa Broadwell syytti naista flirttailusta Petraeuksen kanssa. Tämä johti tutkintaan, jossa ilmeni Petraeuksen ja Broadwellin suhde.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi