1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Naton Afganistanin komentajan epäillään sotkeutuneen Petraeuksen suhdekohuun

FBI tutkii Kenraali John Allenin lähettämiä sähköposteja. Allen nimitettiin kuukausi sitten Naton sotilaskomentajaksi.

Ulkomaat
John Allen
John Allen Jalil Rezayee / EPA

Afganistanin Nato-joukkojen komentajan John Allenin epäillään sotkeutuneen CIA:n entisen johtajan David Petraeuksen suhdekohuun. Allenin epäillään lähettäneen "sopimattomia" sähköposteja floridalaiselle Jill Kelleylle, joka oli avainhenkilö Petrauksen suhteen paljastumisessa.

Petrauksen pitkäaikainen perhetuttu Kelley ilmoitti FBI:lle alkuvuonna vastaanottaneensa uhkaavia sähköposteja, joissa häntä syytetään flirttailusta Petrauksen kanssa. FBI sai selville, että sähköpostit oli lähettänyt Petrauksesta elämäkerran kirjoittanut Paula Broadwell. Jatkotutkimuksissa ilmeni, että Petraeuksella ja Broadwellilla oli suhde.

Tänään kohu sai uuden käänteen, kun Yhdysvaltain puolustusviranomaiset kertoivat FBI:n tutkivan Allenin ja Kelleyn välistä viestintää. FBI:llä on tutkittavana kymmeniätuhansia sivuja pääosin sähköpostiviestejä vuodesta 2010 lähtien.

Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panetta kertoi tiedotteen välityksellä, että Allen jatkaa Kabulissa Nato-joukkojen komentajana. Allen nimettiin kuukausi sitten Naton seuraavaksi sotilaskomentajaksi. Panetta on nyt kuitenkin pyytänyt senaattia lykkäämään Allenin nimityksen vahvistamista.

Oman mausteensa soppaan antaa FBI, joka joutui hyllyttämään Kelleyn vastaanottamia sähköposteja tutkineen agentin. Wall Street Journal -lehden mukaan miespuolisen agentin väitetään lähettäneen Kelleylle itsestään kuvia, joissa hän poseerasi ilman paitaa.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi