1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rokumentti alkaa Joensuussa - ennakkomyynti vetänyt hyvin

Elokuvafestivaalin ennakkoliput ovat menneet kaupaksi edellisvuotta paremmin. Tuolloin tapahtuma teki kävijäennätyksensä. Viiden päivän aikana nähtävissä on lähes 50 elokuvaa.

Kulttuuri
If a Tree Falls -dokumentin promootiokuva
www.rokumentti.com

Elokuvafestivaali Rokumentti alkaa Joensuussa keskiviikkona. Rokumentin tuottaja Petri Varis kertoo, että festivaalin liput ovat menneet kaupaksi edellisvuotta paremmin.

- Suosittelen ostamaan ennakkolippuja. Näytökset menevät loppuun nopeasti, etenkin pienempien salien kohdalla, Varis sanoo.

Viime vuonna tapahtuma teki uuden kävijäennätyksen. Elokuvissa kävi tuolloin 3500 ihmistä.

Kapasiteettia kasvuun kuitenkin on, sillä elokuvateatteri Tapion ja ravintola Kerubin salit vetävät näytöksiin yhteensä 6500 katsojaa.

Näiden elokuvien tehtävänä ei ole tarjota vastauksia, vaan enemmänkin tarjota silmiä avaavia kokemuksia

Tuottaja Petri Varis

"Maailmanloppu teemana ajankohtainen"

Vuodesta 2005 järjestetty Rokumentti on lisännyt viimeisen kolmen vuoden aikana musiikkielokuvien rinnalle myös muuta tarjontaa. Tänä vuonna 10 elokuvaa ja dokumenttielokuvaa käsittelee maailmanloppua.

- Teema valittiin jo aikaisemmin, emmekä tienneet mistä ihmiset nyt puhuvat. Talvivaara on ajankohtainen ja toisaalta talous kiinostaa entistä enemmän Euroopan kriisin tasolla. Näiden elokuvien tehtävänä ei ole tarjota vastauksia, vaan enemmänkin tarjota silmiä avaavia kokemuksia, Varis kertoo.

Viiden päivän aikana elokuvateatteri Tapiossa ja ravintola Kerubissa nähdään yhteensä 47 elokuvaa.