1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Laajat Subutex-käräjät jatkuvat

Lapin käräjäoikeus jatkaa harvinaisen ison Subutex-jutun pääkäsittelyä tiistaina. Jutussa on 31 syytettyä. Päätekijä oli tekemässä Reindeerspotting -huumedokumenttia.

Kuva: Yle

Syyttäjä vaatii Reindeerspotting-miehelle vähintään kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdotonta tuomiota. Hänet oli vangittu syyskuun loppupuolelle asti, mutta hänet vapautettiin kun hänen syytekohtansa oli käsitelty käräjäoikeudessa. Päätekijä odottaa siis tuomiota vapaalla jalalla.

Muille huumeringin keskeisille henkilöille syyttäjä vaatii niin ikään vähintään yli kahden vuoden vankeustuomioita, lopuille ehdollisia vankeusrangaistuksia tai sakkoja.

Syyttäjän mukaan syytetyt ovat olleet mukana Subutex-tablettien salakuljettamisessa, levittämisessa ja välittämisessä. Aineita oli kuljetettu muun muassa Ranskasta Helsingin kautta Rovaniemelle. Kuriirit olivat pakanneet huumaavat tabletit Kinder-muniin ja kuljettaneet ne kehossaan Suomeen.

Yksi karkuteillä

Osa syytetyistä on myöntänyt syytteet ja osa on kiistänyt ne.

Jutun pääkäsittely alkoi käräjäoikeudessa elokuun lopulla. Tiistaina on luvassa 29. pääkäsittelypäivä Lapin käräjäoikeudessa. Tämän jälkeen pääkäsittelypäiviä on jäljellä näillä näkymin yhdeksän. Käsittelypäiviä voi tulla lisää, sillä poliisi ei ole saanut kiinni yhtä syytetyistä. Häntä koskeva syytekohta käsitellään myöhemmin.

Pääkäsittely päättynee 5. päivä joulukuuta. Lapin käräjäoikeus antanee tuomion ensi vuoden puolella tammikuussa.