Vasemmiston valta murenee Iisalmessa

Yli 40 vuotta toiseksi suurimman puolueen asemasta nauttinut vasemmisto luopuu kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta vaalitappion vuoksi.

kunnanvaltuustot
Vaalipaneeli käynnissä Luma-keskuksessa Iisalmessa.
Yle

Vasemmistoliitto luovuttaa Iisalmessa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden kokoomukselle.

Vasemmistoliitto menetti kuntavaaleissa yli 40 vuotta kestäneen kaupungin toiseksi suurimman puolueen paikan, kun se sai uuteen valtuustoon nykyisen kahdeksan valtuutetun sijasta kuusi valtuutettua. Toiseksi suurimmaksi puolueeksi kahdeksalla paikalla noussut kokoomus saa näin kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.

Valtuuston puheenjohtajuus säilyy suurimmalla puolueella keskustalla ja todennäköisesti nykyisellä puheenjohtajalla Seppo Kääriäisellä. Pienistä puolueista kahden valtuustopaikan kristillisdemokraatit ja vihreät ovat sopineet yhteistyöstä, mikä takaa jommallekummalle puolueelle todennäköisesti joko paikan kaupunginhallituksessa tai valtuuston puheenjohtajistossa.

Kaupunginhallitukseen tulee alkavalle valtuustokaudelle todennäköisesti yksi paikka perussuomalaisille. Nykyisessä hallituksessa ei ole perussuomalaisten edustusta. Suurimalla puolueella keskustalla on viisi paikkaa.