Varietee Magica lumoaa taas Lapissa

Rovaniemellä ja Kemissä on mahdollisuus nähdä maailmanluokan taikurishow, kun Varietee Magica saapuu jälleen Lappiin. Varieteen tuottaja, Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari Timo Kulmakko tuo shown suomalaisten eteen jo kymmenennen kerran.

Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari ja ohjelmatuottaja Timo Kulmakko on jo kymmenennen kerran liikkeellä Varietee Magican kanssa. Kansainvälinen taikurishow kiertää laajalti Suomessa ja poikkeaa taas myös Lapissa. Kuva: Jorma Korhonen / Yle

Esiintyjien joukossa on muun muassa suomalainen estraditaiteen tuore maailmanmestari Markku Karvo - Pariisin Lidon monivuotinen tähtiesiintyjä. Magicassa Karvo esittää kriitikkojen kiittelemän MM-ohjelmansa.

Mukana on myös hauskaksi kuvailtu Pariisin Moulin Rougaen - Punaisen Myllyn - verbaalitaikuri ja vatsastapuhuja Marc Metral sekä shanghailaiset akrobaatit Duo Yingling.

  • Parhaista parhaimmat, kuvailee Timo Kulmakko tämänkertaista joukkoaan.

Taiteilijat haluavat nähdä Lapin talven

Magican esitykset keskittyvät Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle, mutta Kulmakko pitää tärkeänä vierailla myös kotiseudullaan Lapissa.

- Tottakai. Ihan joka vuosi emme ole pohjoisessa käyneet, mutta aina tilanteen mukaan. Liikkumiseen vaikuttavat monet asiat, hän sanoo.

Pohjoisessa kiertue poikkeaa myös Oulun kautta laajalle Itä-Suomeen. Kulmakon mukaan kansainväliset taiteilijat odottavat innolla pääsyä Lappiin ja toivottavasti lumiseen Lappiin. Monille se on ensikertainen tuttavuus.

- Tottakai käymme Napapiirillä lyömässä kättä Joulupukille.

Varieteetaidetta kotikulmilla

Keski-Euroopassa varietee on yksi suosituimmista ja rakastetuimmista viihdemuodoista. Enää ei Suomestakaan tarvitse matkustaa Pariisin tai Las Vegasiin nähdäkseen mestarillista varieteeviihdettä. Eikä lappilaisten tarvitse matkustaa edes Helsinkiin. Nyt varieteeta on tarjolla kotikulmilla.

Varietee Magican tunnelmaan päästään Rovaniemellä hotelli Santa Clausissa perjantaina ja lauantaina 16. ja 17.11. ja Kemissä kaupunginteatterissa maanantaina ja tiistaina 19. ja 20.11.